Roeselare klopt Menen in aangename oefenpot

© (Foto MPM)
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Knack Roeselare heeft een vriendschappelijke wedstrijd in menen gewonnen met 0-3 (23-25, 27-29 en 17-25). Ook de bijkomende vierde set was voor de landskampioen (18-25). Er daagden veel nieuwsgierigen op voor de West-Vlaamse oefenderby.

Veel volk dus op de tribunes en dat gaf de wedstrijd toch extra cachet. Bij momenten leek het om een officiële wedstrijd te gaan want de intensiteit lag hoog en de wil om te winnen was er zeker ook aan beide kanten. Frank Depestele begon met Lankinen, Vanneste, Dedeyne, Kindt, Rotty, Sinnesael en libero Stuer aan de match. Steven Vanmedegael van Roeselare opteerde voor D’Hulst, Desmet, Coolman, Ahyi, Verhanneman, Fasteland en libero Deroey. De vervanger voor Hendrik Tuerlinckx, Filip Gavenda, kwam nog niet in actie. De hoofdaanvaller herstelt nog van een scheurtje in de laterale band van de knie. Hij kan de baltrainingen pas volgende week hervatten.

Menen starte vrij aardig aan de match en liep al snel drie punten uit. Fasteland herstelde al even rap met zijn efficiënte opslagen: 6-6. Decospan teerde vooral op de aanvallende impulsen van Lou Kindt om op 13-13 te komen. Nadien duwde Knack het gaspedaal even in: 15-18. Menen leek even op weg om Knack nog te verrassen maar na de 23-23 kwam het niet meer tot scoren. De setbal kwam er na een faire tussenkomst van Jelle Sinnesael. De scheids kende eerst het punt aan Menen toe maar de Meense kapitein gaf de fout toe.

Ook in het tweede spel (met Plaskie en Andersen voor Vanneste en Dedeyne) hielden beide ploegen mekaar in evenwicht. Bij momenten werden er ook beklijvende rally’s voorgeschoteld. De 21-20 kwam er na een fenomenale redding van Menen maar ook de 21-22 -dit keer voor Knack- werd voorafgegaan door uitmuntend werk in de defensie. Ook Roeselare speelde het fair en schonk de 25-25 aan Menen alvorens de klus zelf af te maken: 27-29 na een mooie set en een blok op de nochtans sterk acterende Kindt.

In set drie kwamen Van de Velde en Tammearu tussen de lijnen voor Knack. Brems en Bille mochten hetzelfde doen bij Menen. Maar de thuisploeg kreeg het meteen lastig, al knokte het wel nog terug van de 7-9. Na de 11-11 verwaterde het spel van Decospan en de thuisploeg kreeg nog weinig voor mekaar met een logische 17-25 tot gevolg.

In een overbodige bijkomende vierde set experimenteerden zowel Menen als Roeselare. Tussen de opslagmissers van beide ploegen door, trok Knack ook dit keer duidelijk aan het langste eind.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.