https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Menen verzekert zich van play-offs na vijfde tiebreakzege bij Borgworm

Vreugde bij Menen na een punt.© MPM
Vreugde bij Menen na een punt.© MPM
Redactie KW

Na een moeilijke namiddag in Luik heeft Menen zich dan toch verzekerd van de play-offs. Het won in Borgworm met 2-3, de vijfde bellezege van het seizoen. Setstanden waren 25-23, 19-25, 25-19, 17-25 en 11-15.

Menen had nog 2 punten nodig als het de play-offs veilig wilde stellen en een driepunter zou zelfs gelijk staan aan de derde plaats. Maar Frank Depestele kon wel geen beroep doen op Seppe Rotty. De aanvaller herstelt nog steeds van zijn enkelblessure die hij voor Nieuwjaar opliep. Anshel Ver Eecke behoorde na acht maanden nog eens tot de wedstrijdkern na zijn lange blessures aan de heup en aan de knie. Hij was echter nog niet fit genoeg om in de basis te starten. Hij stond op het wedstrijdblad als tweede libero. Dedeyne kreeg als hoekspeler de voorkeur op Vanneste. Ook de thuiscoach Sacha Koelberg kende wat selectieproblemen, want de Nederlander Zoodsma brak zijn pink en is een zestal weken out. Ook Detandt was niet helemaal fit.

Menen opende sterk met Dedeyne die zich meteen liet gelden met de eerste twee punten van de match. Na een blok van Sinnesael bij 8-13 leek Menen op weg naar een rustig spelletje op Luikse bodem. Zeker wanneer Colson ook de 13-17 voor zijn rekening nam. Maar met Zuidberg aan de opslag verloor Decospan alle bonuspunten en werd het zelfs 19-18. Menen -met de ingevallen Vanneste- herstelde zich nog gedeeltelijk van de 22-19, maar moest de rol na de 22-22 toch lossen.

Depestele probeerde het in set twee met Ver Eecke als libero. Maar net als in de eerste set verspeelde Menen een voorsprong (7-10) na een goede opslagreeks van Zuidberg. Colson mepte de 12-10 buiten, maar na de time-out herademde Menen dankzij een sterk spelende kapitein Sinnesael. In set drie zag het er weer benard uit nadat Zuidberg en Fafchamps hun ploeg naar 13-8 serveerden. Vanneste loste nadien Dedeyne weer af op de hoek maar er kwam geen remonte, omdat de Meense aanvallers niet efficiënt genoeg acteerden.

Vijfde vijfsetter

Depestele schudde zijn troepen wakker en dat miste zijn effect niet: Decospan snelde zowaar naar 5-13 in het vierde spel met opnieuw een glansrol voor Sinnesael. En toch kwam Menen nog in de problemen na de 8-15, omdat het de concentratie liet zakken en Borgworm drie keer op rij liet scoren. De dreiging duurde echter niet zo lang en Decospan kon zich naar de vijfde vijfsetter van het seizoen smashen.

Daarin hielden de twee ploegen mekaar in evenwicht tot 4-4 en dan kon Colson een eerste kloofje slaan, de Luikenaars reageerden direct (6-6) maar dan pakte Lapkov uit met een winnende serve: 6-8 en het punt erna joeg Abinet onbesuisd buiten: 6-9. Colson blokte naar 6-12 en zo kwam de zege niet meer in gevaar.

Woensdag staat er met Menen-Knack een leuke derby op de agenda. Roeselare is gebrand op een sterke prestatie na het verlies van zaterdag in Maaseik. De jongens van Steven Vanmedegael kunnen ook hun leidersplaats verliezen als ze Menen niet kunnen verslaan. Decospan droomt van een nieuwe stunt en zekerheid over de derde plek.

(MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten