Menen klopt Leuven en is zeker van de derde plek

Aanval van Lowie Stuer.© foto MPM
Aanval van Lowie Stuer.© foto MPM
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

In de play-offs heeft Menen zich verzekerd van de derde stek na een 3-1-zege tegen directe concurrent Haasrode Leuven. Setstanden waren 25-16, 25-22, 24-26 en 25-22.

Menen kon zekerheid krijgen over de derde plaats als het Leuven aan de kant kon schuiven. Frank Depestele kon op al zijn manschappen rekenen met uitzondering van Anshel Ver Eecke, die nog steeds niet voluit kon aanvallen. Lapkov nam de plaats van Dedeyne weer in als hoofdaanvaller.

Ook Leuvencoach Kris Eyckmans had keuze uit bijna al zijn troepen nu Berre Peters gerecupereerd was na zijn coronabesmetting en als tweede libero op het blad stond. De middenman Daan De Saedeleer moest wel aan de kant blijven. De goede concentratie van de thuisploeg vertaalde zich meteen in een 9-5-voorsprong.

Leuven kwam nog iets dichter maar het liet zich net als Menen op teveel opslagmissers betrappen. Van Walle moest naar de kant na een outsmah, maar zijn vervanger Hofmans zat ook niet lekker in de partij: 19-13. Nadien duwde Lapkov door en rondde Stuer het slim af.

Misser compenseren

In set twee aanvankelijk een ander spelbeeld met Leuven dat via Baetens naar 3-5 klom. Bij Menen sloeg Rotty de 4-7 buiten maar daarna zou hij die misser helemaal compenseren met een indrukwekkende opslagreeks. Sinnesael was het blokbeest van dienst: van 7-8 naar 12-8 en Decospan weer helemaal op toerental.

En toch liet het zich nog in slaap wiegen. Frank Depestele moest zijn jongens bij 21-20 wakker schudden omdat Peeters van Leuven opeens het ene punt na het andere scoorde. De ingevallen Brems en Sinnesael deden de rust terugkeren in de Meense rangen.

De Decospanspelers hervielen in de derde beurt weer in de foutenlast en Depestele reageerde met een paar vervangingen: Dedeyne en Brems losten Lapkov en Lankinen af. Beide ploegen hielden mekaar in evenwicht en bij 20-20 pakte Bille uit met een mooie redding die ook nog eens een punt opleverde.

Evenaring van beste seizoensresultaat

Dedeyne leverde op het juiste moment een winnende opslag af, maar nog gaf Leuven zich niet gewonnen: 23-23. Een lucky ace van Pardon bracht de bezoekers zelfs op setpunt en nadien zag de tweede scheids een netfout bij Menen.

In het laatste spel liet Rotty zich weer opmerken en hij legde zo de basis naar de belangrijke driepunter. Ook al kregen de grensjongens het nog lastig na een nochtans riante 12-6-voorsprong.

Decospan eindigt de play-offs op die manier sowieso op een knappe derde plek, een evenaring van het beste seizoensresultaat ooit.

Volgende week speelt Menen de laatste match van het seizoen in en tegen titelkandidaat Maaseik. Depestele zal dan wel geen beroep kunnen doen op sterkhouder Martijn Colson die een speeldag moet brommen na zijn uitsluiting tegen Roeselare anderhalve week geleden.

(MPM/Foto MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.