Menen heeft met Lou Kindt (23) een toptransfer beet

Lou Kindt speelde vroeger nog bij Knack Roeselare.© MPM
Lou Kindt speelde vroeger nog bij Knack Roeselare.© MPM
Redactie KW

Decospan VT Menen heeft zich in de hoofdaanval versterkt met Lou Kindt. De 23-jarige Oost-Vlaming komt over van Maaseik waar hij twee seizoenen speelde.

In zijn eerste jaar in Limburg werd hij vooral afgeremd door blessures terwijl hij het afgelopen jaar meestal in de schaduw van Jolan Cox stond. In de laatste titelfinale mocht Kindt invallen voor Maaseik en hij pikte zijn puntjes mee. Maar ook in de Champions League liet de volleyballer uit Gavere zich meermaals gelden.

Voordien was Kindt actief bij Roeselare waar hij twee seizoenen als doublure van Hendrik Tuerlinckx fungeerde. Daarvoor was hij een jaar aan de slag bij Lindemans Aalst. Bij Menen moet Lou Kindt de Bulgaar Trifon Lapkov doen vergeten die te onregelmatig presteerde en last kreeg van heimwee.

Eerste opposite

Coach Frank Depestele mag proberen om het enorme talent waarover Lou Kindt beschikt boven te laten drijven. De vroegere bondscoach Dominique Baeyens noemde Kindt destijds nog de speler van zijn lichting met het meeste potentieel. Bij Menen zal hij dat ten volle kunnen tonen want hij is aangeworven als eerste opposite.

Lou tekende voor één seizoen bij de grensclub. Bij Maaseik was er voor Kindt geen plaats meer na de aanwerving van Ferre Reggers (17) die weggeplukt werd bij de volleybalschool. Voor Reggers stonden heel wat clubs in de rij. (MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier