Knack Volley en trainer Steven Vanmedegael nog drie seizoenen samen verder

Deze contractverlenging is een zoveelste illustratie van de stabiliteit in alle geledingen die Knack Volley kenmerkt.© Belga
Deze contractverlenging is een zoveelste illustratie van de stabiliteit in alle geledingen die Knack Volley kenmerkt.© Belga
Redactie KW

Kersvers beker- en titelwinnaar Knack Roeselare gaat de komende drie seizoenen sportief verder met trainer/coach Steven Vanmedegael. Beiden bereikten een overeenkomst om zijn contract dat eind volgend seizoen afliep met twee extra seizoenen open te breken. Met Knack Volley Europees nog stappen vooruitzetten vormt de aangezwengelde uitdaging voor Vanmedegael bij die vernieuwde overeenkomst.

De nog altjd maar 34-jarige succescoach debuteerde bij Knack Roeselare in het seizoen 2013-2014 toen hij Bart Hungenaert, die zelf twaalf seizoenen Knack op de teller had als assistent-coach, opvolgde.

Op dat ogenblik had Vanmedegael er al zeven jaar Topsportschool opzitten als trainer van de nationale jeugdploegen, assistent/coach of scouter. Met de huidige generatie Red Dragons behaalde hij in die periode drie keer brons op internationale jeugdcompetities waaronder zes Europese en vier wereldkampioenschappen.

Als assistent van Emile Rousseaux tekende hij in die vijf seizoenen mee voor elf beker- of titelfinales waarvan Roeselare er negen won. Drie seizoenen geleden kreeg hij van het Knack-bestuur het volle vertrouwen om Rousseaux als hoofdcoach op te volgen. In die drie seizoenen speelde Knack alle finales – zowel in beker, titel of supercup – en won zes van de zeven confrontaties. Of één landstitel, drie bekerwinsten en twee supercups.

Stabiliteit

Deze contractverlenging is een zoveelste illustratie van de stabiliteit in alle geledingen die Knack Volley kenmerkt. In drie decennia kende Knack maar vier trainers. Na vier seizoenen Marc Spaenjers leidde Dominiques Baeyens vijftien kampioenschappen Knack, Rousseaux was zes seizoenen trainer/coach, Steven Vanmedegael zal zes Knack-seizoenen tellen bij het aflopen van de vernieuwde overeenkomst.

“Ik kan in de verdere uitbouw van mijn trainersloopbaan de volgende drie seizoenen nergens elders beter af zijn dan bij Knack Volley”, becommentarieerde Vanmedegael dievernieuwde overeenkomst.

“Ik kan er in volle vertrouwen met het bestuur en volgens mijn inzichten werken met een uitgelezen groep spelers. Ik ambieer op termijn wél een topploeg in sterke competities als de Franse, Italiaanse of Poolse kampioenschappen. Maar ik wil met Knack nog eerst een hiaat in mijn sportief curriculum vitae wegwerken, en dat is Europees stunten. Ik heb die Champions League nodig om als clubcoach nog stappen te zetten met deze uitzonderlijke groep. Een onderliggende ambitie van mij was altijd al het beter maken van jonge spelers en laat dit nu ook een bijzondere doelstelling zijn in de clubambitie.”

Ondertussen zou de sportieve cel al bezig zijn met het openbreken van spelerscontracten die maar één seizoen looptijd meer hebben. De coronapandemie werkt duidelijk niét verlammend bij Knack Volley Roeselare.

(RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten