Knack Roeselare verslaat Caruur Gent opnieuw in drie sets

Knack Roeselare nam opnieuw de maat van Gent.©Maxime Petit
Knack Roeselare nam opnieuw de maat van Gent.©Maxime Petit
Redactie KW

Na de 0-3 bekerwinst in Gent zaterdag nam Knack Volley Roeselare in de Tomabelhal voor de reguliere competitie weer in drie sets afstand van Caruur Gent. Knack won overtuigend met setstanden 25-19, 25-14 en 25-18.

Knack-coach Vanmedegael gaf youngster Mathijs Desmet volle speelgelegenheid. Hij verving Fragkos en in het midden nam Huhmann de plaats van Fasteland weer in. Bij Gent kregen centrumspeler Van Elsen en receptie/hoek Plaskie kregen volle speelgelegenheid. Plaskie verving Hougs Tobias die door coach Van Huffel de liberotrui aangemeten werd.

Het werd een aangename eerste set want Gent liet zich aanvankelijk niet zomaar naar de slachtbank leiden. Het stopte zelfs nauwkeuriger dan Knack dat onvoldoende opslagrendement haalde. Niet dat Knack in verlegenheid gebracht werd maar de bezoekers hielden tot 14-13 stand voor Knack de kloof naar eerste deelwinst kon slaan.

Verhoogde servicedruk

Omdat Tuerlinckx bij Roeselare niet af te stoppen was – hij scoorde drie punten op rij vanachter de driemeterlijn (7-4) – leek Gent al snel verloren. Maar eerst Van Elsen, daarna De Vries met een ace en een smash vanuit de verdedigingszone naast een Gents blok op Desmet brachten de bezoekers bij 14-13 weer in het Roeselaarse spoor.

Dan gaf Huhmann het voorbeeld voor een verhoogde servicedruk en dat leidde een nieuwe bonus in naar 20-14. De Gentse aanvallers gaven even niet thuis, Coolman en Desmet deden dat wel naar 23-19. Tuerlinckx serveerde het setpunt op het bord en Desmet mocht dat verzilveren naar 25-19.

Aanvallen

In de eerste herneming kreeg Roeselare bij 9-6 een driepuntenbonus bij elkaar omdat het de servicedruk optrok. Daardoor kon Knack het blok beter organiseren want Gent werd tot stereotiep verdelen gedwongen. Anderzijds haalde Knack een hoger receptierendement wat D’Hulst toeliet de aanvallen vooral door het centrum te sturen.

Zowel Coolman als Huhmann profiteerden daar optimaal van. Ook Desmet groeide zowel serverend als aanvallend in de wedstrijd. De score evolueerde van 12-8 via 17-10 naar 23-13 wanneer Tuerlinckx nog eens vanachter de drie meter uithaalde. Huhmann zette het setpunt op het bord dat de net ingekomen Depovere vanop de opslaglijn naar 25-14 serveerde.

Star of the game

Ook in set drie konden de bezoekers tot 8-7 gelijke tred houden. Tot Knack vanop de servicelijn de Gentse receptie aan flarden sloeg en ze maar liefst een zevental opslagpunten liet noteren. Daarvoor tekenden zowel Tuerlinckx als Verhanneman en Desmet. Bij 20-13 was de wedstrijd gespeeld, Verhanneman serveerde de bal in het hoekje naar 23-16.

Desmet, die voor 14 punten tekende waarbij twee aces, won bij 23-17 een netduel naar de 24-17 matchbal. De ingekomen Ahyi kon die niet direct afwerken want werd blokkend gecounterd; bij de tweede poging was het wel raak en 25-18.

Coolman kreeg het predikaat ‘Star of the Game’. Hij scoorde 14 punten waarvan tien in de aanval, twee aces en twee bloks. Tuerlinckx werd met 16 punten topscorer.

Zaterdag krijgt Knack om 20.30 uur in de Tomabelhal het bezoek van VBC Waremme. (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier