Hermes Oostende stunt in Charleroi en eindigt als vijfde

Hermes Oostende eindigde op een knappe vijfde plaats in de rangschikking.© (Foto PR)
Hermes Oostende eindigde op een knappe vijfde plaats in de rangschikking.© (Foto PR)
Redactie KW

Drie van de top-vier-teams sneuvelden in Charleroi maar Hermes Oostende behaalde er in een rechtstreeks duel om de vijfde plaats een indrukwekkende 0-3-zege.

De openingsset verliep spannend en gelijkopgaand tot 8-7 en 16-15. “Bij 19-21 was er een eerste kloofje dat Hermes kon uitdiepen om bij 22-25 de eerste set binnen te halen”, vertelt sportief manager Lieven Louagie. “Dat deden we onder meer door drie service-aces van Zwaanswijk, Baasdam en De Leeuw. De absolute uitblinker in die eerste set was Zwaanswijk met 80 procent scorepercentage en 83% in receptie. Daar bovenop verzorgde ze nog een service-ace en een kill-block.”

De groen-gelen bouwden in de tweede set al bij 4-8 een eerste kloof uit. Hermes diepte dit bij 10-16 uit en won vlot de set met 18-25.

“Zwaanswijk bleef alles scoren wat ze toegespeeld kreeg door setter De Leeuw die in haar element was omdat ze dankzij de goede Hermes-receptie haar geliefde snelle spel kon ontwikkelen en onze aanvalsters in een uitstekende scoringspositie kon brengen. Hermes speelde een versnelling hoger dan de Karolo’s. Ook Gesquiere, die van coaches Devos en Remaut de voorkeur kreeg op Misojcic speelde een meer dan degelijke set en wedstrijd in het midden”, vertelt Lieven Louagie. “Libero Vanden Berghe verzorgde meerdere prachtige reddingen die onze hoekspeelsters dankbaar afwerkten.”

“Set 3 begon opnieuw met een snelle voorsprong voor Hermes en bij 12-18 leek de wedstrijd dan gespeeld. Maar dat is in damesvolley nooit zo”, beseft Louagie. “Charleroi probeerde nog even van zich af te bijten en de wedstrijd te verlengen: 19-22 en 21-22. Maar Hermes moest voor de avondklok thuis zijn en ging onder impuls van een beresterke De Leeuw en Zwaanswijk verder op zijn elan.”

Zakoscielna scoorde twee beslissende punten: 21-25-setwinst en 0-3-overwinning. “De afscheidnemende Zakoscielna zette met 2 kill blocks en een aanvalspercentage van 43% een mooie prestatie neer. De eveneens afscheid nemende Joni Vandewalle viel nog een paar keer goed in aan de opslag”, besluit Lieven Louagie. “Al bij al is dit dus een héél straffe prestatie van Hermes!”

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.