Lander Houwen trekt met Roepovo naar Oudenaarde

Lander Houwen van Roepovo Poperinge A. (foto EF) © Eric Flamand
Anton Peene Reporter

Na het bekerweekend maakt Roepovo Poperinge A zich klaar voor het slotakkoord van de competitie in Nationale 3A. Er volgen nog vier matchen, te beginnen met een verplaatsing op zondagavond naar de nummer zeven uit het klassement: D’Hondt Volley Oudenaarde B.

Met een negende plaats is het behoud in nationale 3 binnen voor Roepovo Poperinge A. De laatste twee ploegen zakken en die volgen al op grote afstand. Voor het bekerweekend was er nog een zege tegen SSJ Hemelveerdegem. “We waren al zeker van het behoud, maar wilden toch graag nog eens winnen tegen een ploeg die achter ons staat”, zegt Lander Houwen. “Daar verloren we met 3-2 en ook nu werd het spannend met een 3-2-zege. Het was niet onze beste match, maar wel belangrijk om hen te verslaan. Daarna trainden we gewoon door en tijdens het vrije weekend ging ik even de carnavalssfeer opsnuiven in Poperinge.”

Late aanvangsuur

“Nu stomen we ons klaar voor de verplaatsing naar Oudenaarde. Thuis verloren we met 2-3. Als hun opposite goed draait, dan zijn ze sterk. Wij zullen uitgaan van eigen sterkte en ik hoop dat we voltallig zijn. Beide ploegen hebben niets meer te winnen of te verliezen, al zouden we toch graag punten meenemen naar Poperinge. De match is op zondagavond om 20 uur. Dat late aanvangsuur was op hun vraag.” Lander is met zijn 34 jaar een van de ervaren jongens in het team. “Ik speel hier sinds mijn zesde, dat is dus bijna 30 jaar. Sinds mijn 16de maak ik deel uit van de eerste ploeg en ook volgend seizoen zal dat het geval zijn. Volleybal is een onderdeel van mijn leven geworden. Dit seizoen was behoud het belangrijkste en dat konden we vrij snel realiseren. Er zat zelfs meer in, al verloren we vaak met 3-2. Anderzijds liegt een stand niet. Volgend jaar is het nog even afwachten wat de ambities zullen zijn. Wellicht stoppen er enkele spelers en zullen hun plaatsen ingevuld worden door jeugdspelers. Verder zoekt de club ook nog naar een nieuwe trainer en we moeten ook even afwachten hoe de reeksindeling er straks uit zal zien. Het is sowieso onze doelstelling om op dit niveau actief te blijven”, aldus Lander, die bij De Lovie werkt. (API)

Zondag 17 maart om 20 uur: D’Hondt Volley Oudenaarde B Roepovo Poperinge A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier