Knack weer sterker in oefenduel tegen buur Menen

Aanval van Dedeyne. © MPM
Redactie KW

Net als vorige week heeft Knack Roeselare Menen vriendschappelijk geklopt met 3-0 (25-18, 25-23 en 25-17).

Nog steeds geen Trifon Lapkov bij Menen die nog revalideert van een scheurtje in de buikspieren. Daardoor mocht Leonis Dedeyne weer als opposite spelen. Coach Vanmedegael startte met Tuerlinckx, D’Hulst, Fasteland, Fragkos, Coolman, Verhanneman en libero Deroey.

Tot 15-13 deed Menen behoorlijk mee in het eerste spel maar wanneer Roeselare een versnelling hoger schakelde, kon de grensclub nog moeilijk volgen. Coolman serveerde naar 19-14 en Dedeyne smashte het eerste setpunt tegen de antenne.

Lange tijd haasje-over

Decospan kwam bij 7-8 in set twee voor het eerst op voorsprong. Sinnesael kende nadien succes met zijn opslag maar dat resulteerde niet in een kloof. Beide ploegen speelden lange tijd haasje-over maar na het eerste setpunt dat Coolman afdwong, duwde Verhanneman serverend door.

In het derde bedrijf verhuisde Stuer naar de hoek, Bille werd libero. Colson en Dedeyne wisselden van positie en ook setter Brems werd ingebracht. Vanmedegael stuurde Huhmann, Van Schie en Ahyi tussen de lijnen. De scheidsrechters wisselden van functie. De tweede ref werd tot eerste gepromoveerd.

Geen vat op opslagen

Roeselare domineerde weer zoals in het eerste spel en dat uitte zich in een 12-7-tussenscore. Menen probeerde wel nog iets te forceren maar het kreeg geen vat op de opslagen en aanvallen van de tegenstander.

Menen oefent zaterdag weer. In een driehoekstoernooi in eigen zaal zijn Aalst (18u) en het Franse Saint-Quentin (14u) de tegenstanders. Er is publiek toegelaten en de toegang is gratis. (MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.