Knack Volley in vier sets voorbij Achel

© gf

Knack Volley blijft ook na de verplaatsing naar Achel ongeslagen op kop. Roeselare ging er 1-3 winnen met setstanden 10-25, 25-22, 12-25, 22-25.

De bekernederlaag van verleden jaar in Achel indachtig, startte Knack furieus aan de wedstrijd. Coach Vanmedegael opteerde voor zijn typebasis die zaterdag Maaseik in een vijfsetter opzij zette en legde een verschroeiende servicedruk op. Die versmachtte de thuisploeg, die nooit tot een degelijke spelopbouw kwam.

Aanvallend werkten de bezoekers ook al omzeggens alles af en van een inleidende 1-4 evolueerde de score via 4-6 naar 4-11 want in die wedstrijdfase kregen de thuisspelers de service van Huhmann nooit onder controle. De Amerikaan scoorde daarbij twee aces en dat deed Fragkos hem in het setslot na en als Verhanneman ook al een ace plaatste stonden er vijf rechtstreekse servicepunten op het bord. Verhanneman, die aanvallend omzeggens alles afwerkte, tekende met twee punten op rij voor de 5-16 en Fragkos rondde bij 10-23 de set met die twee aces af. Er waren precies 16 minuten gespeeld.

Niet zuiver genoeg

Dat feest bleef evenwel niet duren want de tweede set serveerde Achel de Roeselaarnaars in de problemen en aanvallend waren eerst van Dyck en daarna opposite Campforts nog moeilijk af te stoppen. Bij 5-5 sloeg de thuisploeg een driepuntenkloof naar 8-5 en die bleef tot 15-11 op het bord omdat Knack niet zuiver genoeg stopte en de eigen servicedruk zag wegebben. Verhanneman, Coolman en Fragkos, die steeds secuurder afwerkte, konden wel 18-18 gelijkstellen maar niet doordrukken. Campforts sloeg voor Achel de 23-20 op het bord, eerst Fragkos en daarna Verhanneman remonteerden naar 23-22 maar Campforts sloeg de setbal op het bord die hij zelf verzilverde naar 25-22.

Overrompeling

Knack was duidelijk verwittigd en opende de derde beurt meteen naar 3-8, alweer via die renderende servicedruk en knappe recuperatie. Huhmann zette van 4-8 tot 4-12 weer een storend servicereeksje op waardoor Achel maar moeizaam opbouwde en Verhanneman en Coolman op de counter scoorden. D’Hulst zette weer heel gevarieerd al zijn aanvallers aan het werk die dankbaar alles afwerkten. Roeselare overrompelde de thuisploeg van 4-12 naar 9-18 en profiteerde bij 11-22 van plaatselijke missers om 12-25 te verdubbelen.

© gf

Met Achel ben je evenwel nooit klaar. De vierde beurt kwam Knack via Verhanneman en Fragkos, zou 24 punten scoren over heel de wedstrijd, 1-3 voor. Maar weer via Campforts en Staples klampte de thuisploeg naar 7-7 aan. Eerst bij 13-16 en daarna bij 16-19 leek de wedstrijd gespeeld, maar Achel kon evenveel keer dichterbij sluipen en naar 20-21 dreigen voor Fragkos na een diepe recuperatie van Tuerlinckx Knack 20-23 voor bracht. Een blok van Coolman op Campforts bracht bij 21-23 de wedstrijdbal op het bord die Huhmann bij 22-24, en nadat Tuerlinckx uitverdedigd werd, naar de 22-25 en de 1-3-eindstand mokerde. (RB)

Zondag reist Knack naar Waremme waar er om 14 uur gespeeld wordt.