Knack verzekert zich van titelfinales na derbywinst in Menen

Redactie KW

Roeselare heeft de drie punten gepakt in Menen met een 0-3-zege. Daarmee is Roeselare zeker van de titelfinales. Setstanden waren 26-28, 21-25 en 11-25.

Menen verloor woensdag nog bij Knack, maar had toch een beetje vertrouwen getankt na drie sets sterk weerwerk in de Tomabelhal. Frank Depestele mocht zich wel grote zorgen maken over het vormpeil van opposite Trifon Lapkov die het al vele weken laat afweten. Hij verloor zijn basisplaats dan ook aan Dedeyne. Rotty nam de plek in van Vanneste. Bij Knack was Matthijs Verhanneman nog steeds niet wedstrijdfit na een scheurtje in de buikspieren.

Studieronde nodig

Knacj had de zege nodig om zeker te zijn van de titeldfinales en startte dan ook verschroeiend: 1-4. Rotty stelde via zijn opslag wel weer gelijk. Vanaf dan kregen we een aangenaam kijkstuk met beide ploegen die beurtelings de leiding namen . In de staart van de set had Roeselare constant het voordeel en het dwong ook verschillende setballen af. Het kreeg het setpunt volgens de Menenspelers wel cadeau omdat de touché op de smash van Stuer niet werd gefloten.

Decospan had alweer een studieronde nodig alvorens met beter volleybal op de proppen te komen. Het herstelde zich van de 6-9-achterstand en klom na een blok op Tuerlinckx zelfs op 18-16. In moneytime stond Desmet weer op de goede plek . Dit keer werd hij geholpen door de mooie opslagreeks van de ingevallen Depovere.

Verdiende overwinning

In set drie probeerde Depestele het met Brems en Lapkov op het parket, maar Menen had veel energie verspild in de vorige sets en kon de mentale opdoffer niet verwerken. Via 1-5 en 3-11 spurtte Knack naar de verdiende overwinning. De thuisploeg eindigde de match met een serieuze pandoering.

Volgende week zaterdag speelt Decospan de laatste thuismatch van het seizoen. Haasrode Leuven komt dan op bezoek. Roeselare neemt het in eigen zaal op tegen Maaseik. Allicht een bepalende wedstrijd voor het thuisvoordeel in de titelfinales.

(MPM/Foto’s MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.