https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Knack verliest opener van Champions League van Warschau

©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Op de openingsdag van het Champions League-tornooi dat Knack Volley in de Tomabelhal zelf organiseert kreeg Knack een zware 0-3 nederlaag aangesmeerd van het Poolse Warschau. Knack verloor de eerste set kansloos met 18-25, was wel verdienstelijk de tweede beurt met nipt 24-26 verlies maar verloor set drie met 19-25.

Knack opende in zijn basisopstelling en deze partij was de honderdste Europese wedstrijd van Verhanneman. Maar hoe hard hij zich ook inspande, hij moest vaststellen dat de Polen een niveau hoger acteerden. Niettegenstaande eerste spelverdeler Trinidad, die drie seizoenen lang bij Knack de distributie verzorgde maar sukkelend met een blessure in de hoek bleef voor tweede spelverdeler Kozlowski, verstek moest geven grepen de Polen Knack direct bij de keel.

 ©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
©VDB / Bart Vandenbroucke VDB

Al was het dan een Belg, Red Dragon Grobelny, die daarin het voortouw nam. Zowel serverend als in de afwerking acteerde hij die eerste set foutloos. Heel de ploeg maakte overigens een indrukwekkende entree want haalde die inleidende beurt serverend snoeihard uit wat de Knack-stoppers deed kreunen, zelf stopten de bezoekers voortreffelijk en samen met Grobelny waren Szalpuk en opposiet Superlak die ook al vanop de servicelijn uithaalde niet af te stoppen. Knack kwam rap 5-9 achter maar jubilaris Verhanneman dichtte op zijn eentje die achterstand naar 8-9 met twee aanvallende punten en een scorende service. Maar aan de overkant antwoorde Grobelny ook al drie keer op rij en de 8-13 stond op het bord. Knack haalde nooit zijn betere niveau want de Poolse pletwals bleef foutloos voortdenderen. Fragkos die nooit in de set zat, niet stoppend noch in de afwerking of service gaf de Polen met een foute service de setbal. Verhanneman neutraliseerde die eerste setbal maar weer een foute service, nu van Huhmann deed de eerste set met 18-25 naar de bezoekers gaan.

 ©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
©VDB / Bart Vandenbroucke VDB

Knack herpakte zich de tweede set wel en dat leverde een boeiende deelbeurt op. Zelf kon Knack de Poolse receptie ontregelen met het betere servicewerk, Tuerlinckx vond zijn betere slagarm terug en Coolman counterde geregeld blokkend. Daardoor kon Roeselare de inleidende 1-3 die Nowakowski met een ace op het bord sloeg naar 5-4 omslaan. Bij 7-6 kreeg Knack via een acende Huhmann, Verhanneman en Tuerlinckx die secuur afwerkten, een 10-6 voorspong op het bord. Bij 20-17 zag het er mooi uit voor Knack maar die verdiende deelwinst zat er alsnog niet in. Via weer Grobelny kwam Warschau bij 21-20 op één punt. En dan sloeg opposiet Superlak alle Roeselaarse illusies aan diggelen vanop de opslaglijn. Warschau kwam 21-23 voor, Szalpuk counterde Fragkos blokkend naar 22-24. Eerst Tuerlinckx en daarna Verhanneman neutraliseerden twee setballen maar Grobelny sloeg naar 24-25 en Superlak zorgde van achter de diremeterlijn voor 24-26.

In set drie kwam Knack weer rap 3-5 achter maar herpakte zich om tot 16-17 stand te houden via een zeldzaam opslagpunt van Fragkos. Maar dan was het over voor Knack dat zich moest neerleggen bij de Poolse dominantie. Verhanneman kon de eerste setbal (18-24) die weer Grobelny op het bord sloeg neutraliseren eer die andere uitblinker Szalpuk de tweede matchbal naar 19-25 doorsloeg.

Knack Volley moest uiteindelijk de duimen leggen voor een aanvalskrachtiger Warschau al haalde de thuisploeg nooit zijn betere niveau.

In de eerste wedstrijd won het Italiaanse Modena met 1-3 van het Russische Kemerovo. Woensdag speelt Knack om 20.30 uur tegen Kemorovo. Om 17.30 uur neemt Warschau het op tegen Modena.

(RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten