https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Knack verliest met 1-3 van Warschau in Champions League-tornooi

Matthijs Verhanneman kon sterk afwerken in de eerste set.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Matthijs Verhanneman kon sterk afwerken in de eerste set.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Op de openingsdag van het tweede driedaagse CL-tornooi won Knack met 25-20 wel de openingsset tegen Warschau, maar verloor daarna met respectievelijk 19-25, 20-25 en 18-25 de drie volgende deelbeurten.

In tegensteling tot de heenwedstrijd tegen de Polen in Roeselare was Knack Volley meteen bij de les. Coach Vanmedegael stuurde D’Hulst als spelverdeler op de mat met Coolman en Fasteland als centrumspelers en Tuerlinckx als hoofdaanvaller. Verhanneman werd op zijn vaste stek op de hoek geposteerd, Desmet kreeg de voorkeur op Fragkos als tweede receptie/hoekspeler, Deroey was de libero van dienst.

Knack speelt complexloos

Coach Anastasi gaf het vertrouwen aan oud-Knackspeler Trinidad voor de distributie en ook de Belg Grobelny stond in de basis bij Warschau. Knack, dat niets meer te winnen of te verliezen heeft, want al uitgeschakeld voor de volgende ronde, speelde complexloos een schitterende eerste beurt en was in alle spelonderdelen de betere van de Polen, die in Roeselare een stuk sterker voor de dag kwamen. Niet dat het verschil eerst in cijfers uitgedrukt werd, want beiden speelden tot 18-17 de perfecte side-out. Knack kon ook met de service de Poolse receptie ontregelen en zelf werd er sterk afgewerkt, zowel door Verhanneman als Tuerlinckx. Maar ook Desmet zat uitstekend in de wedstrijd waar D’Hulst bij Fasteland én Coolman door het midden succesvol terecht kon. Kon natuurlijk alleen maar omdat de Roeselaarse stoppers geen duimbreed toegaven.

Eerste set voor Knack

Bij de Polen haalde ‘Red Dragon’ Grobelny nooit zijn niveau van de eerste wedstrijd tegen Knack, waar Szalpuk die in de heenwedstrijd een gesel was geen poot aan de grond kreeg. Bij 18-17 bleef Warschau dan wel ter plekke omdat Tuerlinckx niet af te stoppen was en vooral Fasteland zich in dat setslot liet gelden. Onder meer door een foute Poolse receptie af te straffen, zelf keurig af te werken (22-18 en 23-19) om serverend de setbal op het bord te slaan. Warschau neutraliseerde die eerste setbal, Knack beslechtte 25-20 via een foute service van Nowakowski.

Polen maken gelijk

Tot 13-14 de eerste herneming bleven beide tegenstanders in elkaars vaarwater. Van dan af liep het moeizamer bij Knack. Te beginnen in receptie, want Grobelny haalde weer zijn betere niveau vanop de servicelijn. Door een minder zuivere receptie kon Knack dat hoge ritme niet meer aanhouden, wat het de Polen gemakkelijker maakte in de recuperatie. Warschau forceerde in één rotatie een vijfpuntenbonus en werd niet meer echt verontrust naar de 19-25 gelijkmakende set.

Fouten opstapelen

In een bizar setverloop tijdens de derde beurt verloor Knack helemaal de pedalen. Warschau kwam direct 0-4 voor maar daarbij noteerden wij al twee keer een videochallenge. Die van Roeselare werd niet goedgekeurd na een minutenlange discussie of het al of niet netfout was van Warschau, de volgende leverde de Polen wel de 0-4 op. Kwolek bleef maar scoren en zowel Superlak als Nowakowski volgden dat secure voorbeeld. Vanmedegael bracht er Fragkos in voor een wegdeemsterende Desmet, maar Knack bleef collectief de fouten opstapelen. Dat leidde naar een on-Europese 9-19. Bij 8-16 gooide Vanmedegael er spelverdeler Depovere in en Ahyi voor Tuerlinckx en D’Hulst om de kentering te forceren. Met succes, want de Polen gingen nu in de fout, zowel met de service als in de afwerking. Bij Knack raakte Verhanneman weer op dreef, Fragkos zorgde met een blok op Kwolek voor de 18-22, maar de Polen verdubbelden uiteindelijk 20-25.

Hoop op remonte

Knack tankte uit die verre remonte wel vertrouwen voor de vierde beurt om alsnog de beslissende set af te dwingen. Vanmedegael schoof zijn pionnen enkele plaatsen door, Tuerlinckx bleef in de huppelhoek en Ahyi kreeg verder het vertrouwen. Bij Knack werd de foutenlast van de voorgaande sets teruggeschroefd en wij kregen weer een wedstrijd. Tot 16-17 bleef de score gelijk oplopen en was de hoop op een belle realistisch. Maar dan moest Knack definitief de rol lossen om 18-25 te verliezen.

Op de tweede tornooidag woensdag speelt Knack om 17.30 uur tegen het Russische Kuzzbass Kemerovo.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten