Knack Roeselare wint met 3-1 tegen Antwerpen

© VDB
Redactie KW

De landskampioen versloeg de bekerwinnaar na een uiterst spannende wedstrijd met 26-24, 28-30, 25-22 en 25-20 en is weer steviger leider in de play-offs na de nederlaag van Asse-Lennik in Maaseik.

Knack Roeselare had nog een eitje te pellen met Antwerpen na de verloren bekerfinale begin februari en het verlies in de competitie de week nadien. Bovendien werd woensdag verloren bij Asse-Lennik en Knack wilde absoluut een tweede nederlaag op rij vermijden. Tomas Rousseaux mocht van zijn vader nog eens opdraven bij de leider in de play-offs, ten nadele van Ruben Van Hirtum. De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd (9-4), maar met het betere opslagwerk knokte Antwerpen zich terug in de set (11-11). De bezoekers leken ook lange tijd aan het langste eind te trekken (17-20, 19-22), maar de eerste setbal was voor Knack. Seppe Baetens kon de meubelen nog redden voor de bezoekers, maar bij 25-24 sloeg Ditlevsen out en de 1-0 was een feit.

Ook gedurende de hele tweede set waren beide ploegen aan elkaar gewaagd (5-5, 11-11, 16-16). Van Hirtum was intussen in de ploeg gekomen voor een nochtans niet slecht acterende Matthijs Verhanneman. Het was wel Van Hirtum die de eerste setbal tegen het parket sloeg, maar een smashende Koelewijn en Tuerlinckx in het blok voorkwamen de 2-0. Ook de derde, vierde én vijfde setbal kon Knack niet verzilveren, maar de eerste aan de andere kant van het net was wél meteen de goede: de ingekomen Martijn Colson zette met een ace de 28-30 op het bord.

Van Hirtum valt uit

In plaats van 2-0 stond het dus plots 1-1, een bittere pil om te slikken voor Knack. Toch was het de thuisploeg – met Verhanneman weer in de ploeg voor de slecht neergekomen Van Hirtum – die een eerste kloofje kon slaan (13-10). Roeselare slaagde er wel niet in de kloof groter te maken en liet Antwerpen zelfs bijna terugkeren (22-21), maar Verhanneman bracht de verlossing : 25-22 en 2-1.

In de vierde set was de opslagdruk groter bij Knack en de foutenlast groeide bij de bezoekers (11-5 en 13-7). Met de Let Pekmans aan de opslag kwam Antwerpen nog even terug (13-10), maar Knack was niet meer van plan de drie punten te grabbel te gooien en onder impuls van Verhanneman ging het via 20-16 naar 25-20.

Prefaxis Menen verloor met 3-0 in Puurs en is nu laatste in de stand van de play-offs. Maaseik versloeg Asse-Lennik met 3-1 en is de nieuwe nummer twee met 9 punten. Lennik telt 7 punten, net als Antwerpen.

Leider Knack speelt nu twee keer uit in de play-offs: woensdag staat de derby tegen Menen op het programma, zaterdag wacht Maaseik.

(LB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode edities Roeselare, Izegem en Tielt

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.