Knack Roeselare of Antwerpen, wie doet straks Schiervelde ontploffen ?

In een uitverkocht Schiervelde is het vanavond erop of eronder voor Knack Roeselare. Pakt het in het jubileumjaar van de club zijn achtste titel of wordt Precura Antwerpen na bekerwinnaar nu ook de nieuwe landskampioen ?

Grijpt Knack Roeselare vanavond zijn achtste landstitel… © Foto RN

Zowel in de reguliere competitie als in de play-offs kende Knack zijn gelijke niet dit seizoen: het hele seizoen op kop en telkens met ruime voorsprong het klassement afgesloten. Toch dreigt Roeselare in het 50ste bestaansjaar enkel de Supercup aan de prijzenkast te mogen toevoegen. Precura Antwerpen haalde eerder dit seizoen na een ware thriller in Antwerpen de Beker van België binnen en toonde zich in de play-off-finale als vervanger van eeuwige rivaal Noliko Maaseik meer dan een waardige tegenstander.

De jongens van coach Emile Rousseaux verloren in die titelfinale immers meteen het thuisvoordeel en dienden zelfs een 0-2-achterstand op te halen, maar hebben weer alles in eigen handen: winst vanavond in een uitverkocht en blauwgekleurd Schiervelde volstaat voor de achtste en tweede opeenvolgende landstitel. De Bissegemse coach Kris Tanghe kan met Antwerpen – waar ook Ardooienaar Sander Depovere deel uitmaakt van de kern – dan weer een unieke dubbel realiseren als het vanavond voorbij Knack raakt.

Roeselare weer favoriet

Roeselare heeft na de 0-2-achterstand alvast de favorietenrol weer na zich toe kunnen trekken, maar cadeaus worden vanavond niet uitgedeeld. Voor Antwerpen is er minder druk. Het seizoen van de Sinjoren is met bekerwinst, een plaats in de play-off-finale met het bijhorend Champions Leagueticket én uiterst spannende titelfinales al meer dan geslaagd.

Grijpt Antwerpen de derde kans op de eerste landstitel uit de clubgeschiedenis nu wél of mag Roeselare een ongetwijfeld luidruchtig en tot de vroege uurtjes durend feestje bouwen in eigen Schiervelde ? Vanavond tussen 22 en 23 uur weten we het. De eerste opslag is om 20.30 uur.

De wedstrijd is uitverkocht. Wie geen ticket wist te bemachtigen, kan terecht op www.kw.be voor foto’s, verslag en reacties na de match.

(LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.