Bij de mannen zijn Roeselare en Maaseik rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Pas op 25 oktober wordt hun groep geloot.

Voor de CEV Cup plaatste Aalst zich en dat treft het Nederlandse Doetinchem in de 1/16e finale. Die eerste Europese wedstrijd laat wel nog even op zich wachten, want de heenwedstrijden staan pas gepland vanaf 10 december. De terugwedstrijden volgen een week later.

Haasrode Leuven treedt dan weer aan in de 1/16e finale van de Challenge Cup op dezelfde data als Aalst. Tegen wie ze zullen spelen, weten de Vlaams-Brabanders nog niet. Pas eind november zal het weten wie de tegenstander wordt. Dat is ofwel het Hongaarse Kazincbarcika (in Slovaaks grensgebied) ofwel de winnaar van de Balkan Volleyball Association Cup.

Menen eindigde vorig seizoen op een Europese plaats, maar koos ervoor zich niet in te schrijven.

Hermes Oostende tegen vice-kampioen uit Slovenië

Bij de vrouwen lootte Hermes Rekkenshop Oostende in de CEV-cup, de tweede continentale clubcompetitie, Gen-I Volley Nova Gorica, de vice-landskampioen uit Slovenië. Aan de CEV-cup nemen slechts 32 clubs deel zodat alle deelnemers meteen in de zestiende finales hun campagne aanvatten. Vermits Hermes Oostende één van de reekshoofden is, speelt het de terugwedstrijd in eigen huis, namelijk woensdagavond 18 december. De heenmatch in Slovenië vindt dinsdag 3, woensdag 4 of donderdag 5 december plaats.

Na tien jaar zonder Europees volley speelde Nova Gorica vorig seizoen in de Challenge Cup. In een heel succesvolle campagne schakelden ze Strabag Bratislava (Slovakije), LP Kangasala (Finland), Vasas Obuda Boedapest (Hongarije) en Kanti Schaffhausen (Zwitserland) uit. In de halve finales botsten de Sloveense dames op het Turkse Aydin BBSK, dat eerder Hermes in de achtste finales had uitgeschakeld. In eigen land sneuvelde Gen-I Nova Gorica in de finales van de playoffs tegen Nova Branik. Op twee nederlagen volgden twee zeges van Nova Gorica dat echter de vijfde match thuis verloor. Hermes-Nova Gorica wordt dus een dubbele confrontatie tussen twee vice-landskampioenen.

(PR)

Bij de mannen zijn Roeselare en Maaseik rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Pas op 25 oktober wordt hun groep geloot.Voor de CEV Cup plaatste Aalst zich en dat treft het Nederlandse Doetinchem in de 1/16e finale. Die eerste Europese wedstrijd laat wel nog even op zich wachten, want de heenwedstrijden staan pas gepland vanaf 10 december. De terugwedstrijden volgen een week later.Haasrode Leuven treedt dan weer aan in de 1/16e finale van de Challenge Cup op dezelfde data als Aalst. Tegen wie ze zullen spelen, weten de Vlaams-Brabanders nog niet. Pas eind november zal het weten wie de tegenstander wordt. Dat is ofwel het Hongaarse Kazincbarcika (in Slovaaks grensgebied) ofwel de winnaar van de Balkan Volleyball Association Cup.Menen eindigde vorig seizoen op een Europese plaats, maar koos ervoor zich niet in te schrijven.Bij de vrouwen lootte Hermes Rekkenshop Oostende in de CEV-cup, de tweede continentale clubcompetitie, Gen-I Volley Nova Gorica, de vice-landskampioen uit Slovenië. Aan de CEV-cup nemen slechts 32 clubs deel zodat alle deelnemers meteen in de zestiende finales hun campagne aanvatten. Vermits Hermes Oostende één van de reekshoofden is, speelt het de terugwedstrijd in eigen huis, namelijk woensdagavond 18 december. De heenmatch in Slovenië vindt dinsdag 3, woensdag 4 of donderdag 5 december plaats.Na tien jaar zonder Europees volley speelde Nova Gorica vorig seizoen in de Challenge Cup. In een heel succesvolle campagne schakelden ze Strabag Bratislava (Slovakije), LP Kangasala (Finland), Vasas Obuda Boedapest (Hongarije) en Kanti Schaffhausen (Zwitserland) uit. In de halve finales botsten de Sloveense dames op het Turkse Aydin BBSK, dat eerder Hermes in de achtste finales had uitgeschakeld. In eigen land sneuvelde Gen-I Nova Gorica in de finales van de playoffs tegen Nova Branik. Op twee nederlagen volgden twee zeges van Nova Gorica dat echter de vijfde match thuis verloor. Hermes-Nova Gorica wordt dus een dubbele confrontatie tussen twee vice-landskampioenen.(PR)