Hermes Oostende speelt tweemaal thuis in Challenge Cup

Lieven Louagie is blij dat Hermes tot een akkoord kwam met de club uit Azerbeidjan om twee keer in Oostende te spelen. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Uitzonderlijk speelt Hermes Oostende zijn beide duels in de zestiende finales van de Challenge Cup thuis. De groen-gelen konden tweevoudig Europabekerwinnaar Azerrail Baku overtuigen tot een ministage aan onze kust. Zo spaart Hermes veel reiskosten en kan het zich begin december uitsluitend op de halve finales van de Belgische beker voorbereiden.

“Azerrail Baku, vorig seizoen landskampioen in Azerbeidzjan, speelt met drie andere clubs uit de hoofdstad in dezelfde sporthal de Superleague van hun land. Er zijn vier rondes met telkens drie matchen. Azerrail heeft geen buitenlandse speelsters maar er zijn wel enkele genaturaliseerde Oekraïense speelsters. De club focust nu op jonge talenten uit eigen land.”

Lange reis vermeden

“In Azerbeidzjan vangt de competitie pas in december aan. Op dit moment hebben ze zelfs nog geen enkele oefenmatch gespeeld. De duels tegen Hermes worden hun eerste wedstrijden van dit seizoen. Baku heeft een grote naam in het volleybalwereldje omdat ze al twee keer een Europacup wonnen, maar ik schat hen nu toch minder sterk in. Voor ons zijn er kwalificatiekansen, zeker met het dubbele thuisvoordeel”, zegt sportief manager Lieven Louagie.

“Als eeuwige optimist keek ik zelfs al wie onze tegenstander in de volgende ronde zou kunnen worden. Dan reizen we naar Turkije, tegen de winnaar van de dubbele confrontatie tussen Aydin BBSK en Besiktas Istanbul. Wel wil ik meteen tekenen om te sneuvelen tegen Baku, maar volgende maand wel de halve finales van de Beker van België te overleven. Ons tweemaal kwalificeren is natuurlijk nog mooier!”

“De extra rust die we krijgen, kan het verschil maken in de Beker van België” – Lieven Louagie

Lieven Louagie vindt het fantastisch om uitzonderlijk tweemaal thuis te spelen in de zestiende finales. “Ik dank Philippe Develter, Mireille Rahoens en Johan Callens voor hun inspanningen. Voor mij is het vermijden van die reis naar Azerbeidzjan een heel belangrijke stap naar een eventuele finale van de Beker van België.”

“Voor ons is dit een enorme opsteker, de extra rust die ons team hierdoor krijgt, is zo belangrijk. Anders moesten we op donderdagavond 6 december in Baku spelen en na een lastige terugreis tussen verschillende tijdszones op zaterdag 8 december tegen Zoersel de halve finale van de Beker van België spelen”, legt Lieven Louagie uit, die persoonlijk nu meer interesse heeft voor de nationale cup dan voor het Europese avontuur. Je zou vermoeden dat Baku het voorstel van Hermes aanvaardde omdat ze zich zeker voelen de Oostendenaars uit te schakelen. “Voor Baku speelde vooral ook het beperken van kosten een rol. Hermes deed hen een aantrekkelijk voorstel qua verblijf, eten, transport enzovoort.”

Stage aan de kust

“Hermes investeert hierin ook om onze kansen in de Beker van België te vrijwaren. Uiteraard besparen we ook heel wat kosten door niet zelf naar Baku te moeten reizen. Als Azerrail ons zou onderschatten, zoveel te beter. Dan zullen we hen warm ontvangen. Daarnaast is dit voor hen ook een mooie stage aan onze kust. Wie zou daar neen tegen zeggen?”

Europees avontuur

Een nieuwe Europese kwartfinale halen, zoals vorig seizoen tegen Bursa met Charlotte Leys, is wellicht onmogelijk? “Dat denk ik ook aangezien we nu in de zestiende finales al een tegenstander van groot formaat bekampen. Als we Baku zouden kloppen, wordt een Turkse tegenstander in de achtste finales meer dan waarschijnlijk onze eindhalte. Vorig seizoen plaatste de internationale federatie CEV ons op de vijfde plaats in een Europese beker. Indien dit voetbal was geweest, was het land te klein… Maar ik vrees dat Hermes zo’n resultaat nog moeilijk kan overtreffen. Tenzij ons budget sterk omhoog zou gaan. Ondernemers uit Oostende en omstreken mogen me altijd bellen”, merkt Louagie op.

Hermes hoopt twee avonden op rij veel sportliefhebbers te ontvangen. Op woensdag 28 november doet Hermes een minicatering aan 25 euro met een keuzemenu (kip, hamburger, ribbetjes) met friet, één consumptie en inkomticket. Op donderdag verwent Hermes haar vaste supporters op kippenbilletjes na de wedstrijd. Een inkomkaartje voor woensdag kost 10 euro. Wie de woensdagmatch bijwoonde, mag daags nadien aan 5 euro het tweede duel bijwonen.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.