Hermes Oostende opent nieuwe jaar met thuiszege tegen Zoersel

Liga A ploeg Hermes Oostende kon zijn jaaropener tegen Zoersel alsnog tot een goed einde brengen. De ploeg reageerde gevat via een opslagreeks van Lara Nagels en een afwerking van Coolman.

© VDB

De dames van coach Govers zetten het jaar niet al te best in. De ploeg miste in de openingsset volledig zijn start en kwam tegen een gemotiveerd Zoersel meer dan 10 punten achter. Een eerste remonte bracht geen zoden aan de dijk, want de set ging met 23-25 richting Zoersel.

Ook in de tweede set leek het er lang op dat Hermes geen vuist kon maken. De ploeg liep terug achter de feiten aan en kreeg de kleine kloof van drie punten nooit echt dicht. Bij 14-19 ging het alleen maar verder de verkeerde kant op.

Ontlading

Het venijn zat in de staart van de set. Een opslagreeks van Lara Nagels en een stevige afwerking van Nina Coolman deden de partij alsnog naar de Hermes kant overhellen. Bij 20-22 laaide de hoop op winst terug op. Oostende vocht verder en pakte de set verdiend met 27-25.

Oostende was nu wel vertrokken en gaf de twee volgende sets niet meer af. De dames wonnen de twee volgende sets telkens met 25-17. Een eerste blamage werd zo vermeden en het alsnog behalen van de driepunter zorgde voor een mooie ontlading. Door deze zege komt het nu met 18 punten alleen vijfdes te staan. Eerste achtervolger Elsene kwam niet in actie.

(JLO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.