Hermes lijdt twee nederlagen in het playoff-tornooi

Milica Misojcic leed met Hermes Oostende nederlagen tegen Asterix en tegen Gent. © PR
Redactie KW

In de prachtige sporthal te Genk nam de top vier van de stopgezette vorige competitie deel aan een bijzonder playoff-tornooi: Asterix Avo Beveren, Limburg Volley Ladies, VDK Gent en Hermes Rekkenshop Oostende.

Hermes vatte de eerste wedstrijd met De Leeuw, Baasdam, Misojcic, Gesquière, Zwaanswijk en Zakoscielna aan. Libero was Van den Berghe. Hermes schoot goed uit de startblokken en kon via 12-16 en 13-21 vlot de eerste set binnenhalen met 16-25. Aangezien de eerste wedstrijd op dit tornooi een best of three-formule kende, volstond een tweede set winnen voor een plaats in de finale.

Een heel sterke Zwaanswijk bleef een hele wedstrijd op niveau terwijl Hermes helaas een serie opslagen van Janssens incasseerde in set 2 (25-22).

Set drie (tot 15 punten) begon gelijkopgaand (8-6) maar dan ging het licht uit bij Hermes dat een paar keer receptioneel in de fout ging. Zo verloor Hermes die beslissende derde set met 15-7 en werd het een 2-1-eindstand in het voordeel van Asterix.

Daarna moest Hermes onmiddellijk in de kleine finale aan de bak tegen Gent dat eveneens met 2-1 verloren had van Limburg Volley Ladies. In die tweede wedstrijd speelde Hermes met Lafeber, Nobel, Baasdam, De Leeuw, Misojcic en Jacquemyn. Libero was De Wulf. Coach Devos wisselde uitgebreid. Tijdens de tweede en derde set kwamen Vandewalle, Zwaanswijk en Zakoscielna ook nog aan de bak.

Hermes verloor de twee eerste sets met een heel groot verschil: 25-13 en 25-14. De Rekkenshop-girls brachten niet genoeg. Het ontbrak aan agressie om de ballen af te maken. De groen-gelen serveerden zwakker en dan ga je tegen Gent dat een snel spel kon ontwikkelen de boot in. Hermes leidde in de derde deelbeurt tot 19-21 maar uiteindelijk verloor de kustploeg met 25-23. Gent-Hermes werd dus 3-0.

Hermes bewees in dit playoff-tornooi dat het een heel hoog niveau kan halen maar dat het soms ook plots kan terugvallen. Uiteraard is dit een beetje eigen aan een jong team. De sportieve staff van Hermes heeft wel nog één maand tot de eerste competitiewedstrijd en anderhalve maand tot de tweede wedstrijd.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier