Hermes kansloos onderuit tegen topploeg Ladies Volley Limburg

Merle Baasdam verrast bezoekster Krenicky met een plaatsbal.© Bart
Merle Baasdam verrast bezoekster Krenicky met een plaatsbal.© Bart
Redactie KW

Ladies Volley Limburg is een van de topteams in de liga en dat hebben ze in de mister V-arena van Oostende ook bewezen. Ze wonnen met 0-3 tegen Hermes Oostende via sprekende setstanden: 19-25, 14-25 en 19-25.

De cijfers liegen er niet om : het verschil tussen de kustploeg en de Limburgse fusieclub van As en Tongeren was heel groot. De dames van coach Julien Van De Vyver klaarden de klus in amper 67 minuten.

De uit blessure teruggekeerde Merle Baasdam was alweer topscoorster (12 punten) aan Oostendse zijde. Bij Limburg behaalden drie speelsters de dubbele cijfers: Lore Gillis 14 punten, Helena Gilson 13 punten en Sofie Hawinkel 11 punten. Een veel krachtiger Limburg kwam vlotter tot scoren en kon ook meer opslagdruk aan de dag leggen.

Falende receptie

Tot 8-7 in de openingsset kon Hermes gelijke tred houden met de Limburgers. Een opslagserie van Charlotte Krenicky bracht echter verandering in het spel : 8-12. De linkshandige Lore Gillis haalde verpletterend uit aan het net: 9-17.

Merle Baasdam kon met haar opslagen milderen van 11-19 tot 15-19, maar daarna liet de receptie bij Hermes het afweten. Helena Gilson mocht naar hartenlust scoren: 15-22 en 19-25.

Ook in de tweede set was opslag-receptie bepalend: Sofie Hawinkel serveerde van 3-4 naar 3-9. Daarna deed Hawinkel ook aanvallend haar duit in het zakje: 6-14. Alweer topschutter Lore Gillis drukte verder haar stempel: 6-18. Bij 8-22 kon Merle Baasdam met haar zware opslagdruk nog even milderen tot bij 12-22, maar daarmee was de kous af : 14-25.

Geplaatst door Hermes Rekkenshop Oostende op Woensdag 31 maart 2021

In het derde bedrijf nam Hermes dan wel de beste start: 5-1. Gillis en Gilson zetten echter vlug orde op zaken: 7-7. Ook de Nederlandse middenspeelster Laura Overwater zorgde voor de nodige punten en zo kon Limburg ook nu voorsprong nemen: 8-12 en 12-17.

De maximale voorsprong bedroeg acht punten bij 13-21. Na 17-24 en drie matchballen kon een collectief klasserijker Limburg netjes afronden bij 19-25.

De droge 0-3-zege was al de achtste opeenvolgende overwinning en dat zorgt ervoor dat de Limburgers van de vierde naar de tweede plaats stijgen in de rangschikking.

Zaterdag tegen Antwerp

Dit heel sterke Limburg zal zeker ook meedingen naar de landstitel in de superkorte play-offs: één halvefinalematch en één finalewedstrijd. Hermes Rekkenshop Oostende, nog steeds op de zesde plaats gerangschikt, ontvangt zaterdag om 17 uur het zevende geklasseerde Antwerp. (P.R.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.