Gilles Vandecaveye naar Decospan Menen, Dedeyne naar Balti Kortrijk

Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Menen heeft zich versterkt met Gilles Vandecaveye (27) van Gent. De receptie-aanvaller gaf zijn akkoord voor een terugkeer naar de West-Vlaamse club al moet de overeenkomst nog getekend worden. Vandecaveye speelde in het verleden al voor Menen en werd nadien bij Gent een zeer belangrijke pion. Hij won vorig seizoen nog de beker bij de Oost-Vlamingen. De komst van Vandecaveye betekent allicht de exit voor Maxime Capet en/of Jiri Hänninen. De buitenlanders hebben het de voorbije weken steeds lastiger om zich door te zetten.

Middenman Leonis Dedeyne (28) verlaat de grensclub dan weer. Ondanks een nog lopend contract gaat hij als aanvaller aan de slag bij het ambitieuze Balti Kortrijk. Het bestuur van Menen werkt mee aan de transfer en zal hem niets in de weg leggen.

Menen gaat in het buitenland op zoek naar een vervanger voor middenspeler Jelle Sinnesael (37) die zijn volleysloffen aan de haak hangt. De huidige kapitein onderhandelt met de sportieve cel wel over een nieuw contract als assistent-trainer van Frank Depestele. Indien er een overeenkomst gevonden wordt, zet de huidige T2 Wim Vanlaethem een stap opzij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier