https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Estse topper Märt Tammearu nieuwe receptie/hoek Knack Volley

Märt Tammearu.© gf
Märt Tammearu.© gf
Rik Bekaert

Ter vervanging van de Griek Andreas Fragkos trok Knack Volley de talentvolle Märt Tammearu aan als nieuwe receptie/hoek. Hij onderschreef een overeenkomst van twee jaar.

De nieuwkomer uit Estland is 20 jaar jong en 1,98 meter groot. Hij speelde twee seizoenen voor VK Pärmu vooraleer hij in 2018 naar Bigbank Tarmu verkaste. Dat is een topper in Estland die er verleden seizoen de nationale beker won en datzelfde jaar ook kampioen werd van de Baltic League. Hij werd in 2018 ook toegevoegd aan de kern van de nationale ploeg van Estland waarmee hij straks ook de zomercampagne rondmaakt. Het is zijn eerste buitenlands volleybalavontuur.

Knack Volley is hem zeker niet vreemd want van Estse volleyballers die in onze competitie speelden, hoorde hij alleen maar positieve reacties over Knack. Hij volgde Knack Volley ook in de jongste European Champions League. Tammearu zal eind mei alvast kennis kunnen maken met enkele van zijn nieuw ploegmaats want Estland organiseert van 28 tot 30 mei een eerste tornooi in de European Golden League met de Red Dragons, Spanje en Letland als opponenten. Estland is net als Belgium ook deelnemer aan het Europees kampioenschap dat in september zijn beloop kent.

Jonge talentvolle spelers klaarstomen

“Met deze transfer volgen wij de al langer aangehouden lijn in de uitbouw van de ploeg”, zegt trainer-coach Steven Vanmedegael. “Jonge talentvolle spelers aantrekken en hen stilaan klaarstomen voor het grote werk. Daarbij gaat de eerste aandacht naar talenten uit eigen land maar er dienden zich deze keer geen opportuniteiten aan en dan moet je wel naar het buitenland uitwijken.”

Met deze transfer is de ploeg van Knack Volley voor het nieuwe seizoen op één plaats na rond, het is evenwel maar een kwestie van dagen meer eer ook de vervanger voor Hendrik Tuerlinckx vastligt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten