Elckerlyc Zwevezele klaar voor derby tegen Wivo Wingene

Redactie KW

In derde nationale staan de buren uit Zwevezele en Wingene tegenover elkaar. De vorige onderlinge confrontatie draaide uit op een vijfsetter en zo’n derby zorgt uiteraard altijd voor extra motivatie bij beide teams. Spektakel verzekerd.

Zondag is er de derby tegen Wivo Wingene. “Ik verwacht vooral een leuke match, maar een gemakkelijke zal het zeker niet worden”, opent de 27-jarige receptie-hoek Ine Raedt uit Zwevezele. “In de heenronde speelden we daar een vijfsetter dus ik verwacht zeker niet dat we er met een droge 3-0 zege vanaf zullen komen.”

“Maar ik schat onze kansen zeker goed in. We halen altijd een mooi niveau als we tegen Wingene spelen en zijn natuurlijk nog net iets meer gebrand op een overwinning tegen onze buren. De coach van Wingene, Kris Dubois, kent ons uiteraard wel door en door aangezien hij ons de afgelopen twee jaar coachte dus daar zijn ze misschien wel een beetje in het voordeel. Bij ons spelen momenteel ook enkele kleine blessures dus het zal ook wel wat afhankelijk zijn van de vorm van de dag komende zondag.”

“Elke match is op zich even belangrijk, maar derby’s zijn toch net iets leuker als speelster om aan deel te nemen, zeker als we thuis spelen. We spelen dus uitzonderlijk op zondagnamiddag en onze club nodigt onze kleinste speelsters uit de bewegingsschool uit om voor te lopen bij aanvang van de wedstrijd en zorgt voor koffie en gebak. Het belooft dus een mooie volle zaal te worden.”

De wedstrijd tegen Wingene zou volgens de originele planning normaal gespeeld worden in januari maar werd toen verplaatst omdat receptie-hoek Lune Hoste geselecteerd was voor de Young Yellow Tigers. “Het is zeker geen ideale situatie om twee wedstrijden te spelen in een weekend, maar de derby zal wel voor voldoende adrenaline zorgen om ons lichaam door een tweede wedstrijd te loodsen op zondag. We hebben een vrij jonge ploeg, dus die jonge benen zijn nog niet zo snel uitgeput.” (RV)

Zaterdag 2 maart om 20 uur: Elckerlyc Zwevezele – VC Delhaize Lede A.

Zondag 3 maart om 17 uur: Elckerlyc Zwevezele – Wivo Wingene.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier