Elckerlyc Zwevezele herspeelt halve finale beker tegen VKt Torhout wegens scheidsrechterlijke fout

De dames van Elckerlyc Zwevezele. © foto Elckerlyc
Redactie KW

Woensdagavond 27 maart speelt Elckerlyc Zwevezele de halve finale van de beker opnieuw tegen VKt Torhout wegens een scheidsrechterlijke fout. Elckerlyc kreeg namelijk twee punten in plaats van één punt voorsprong in de sets. Heel jammer, want de sets werden met ruime marge gewonnen.

Normaal gezien zouden zondag Bevo Roeselare B uit tweede nationale en Elckerlyc Zwevezele A uit derde nationale tegenover elkaar staan in de finale van de West-Vlaamse Beker Dames Nationaal. Maar een scheidsrechterlijke fout in de halve finale gooit mogelijks nog roet in het eten.

“We kregen in de halve finale tegen VKt bij elke set twee punten voorsprong terwijl dit maar één mocht zijn omwille van het reeksverschil”, opent libero Josefien Missinne (24) uit Oostkamp. “Het is voor ons, omwille van die scheidsrechterlijke fout, nog steeds niet zeker of wij wel überhaupt in de finale zullen staan. Een hele jammerlijke situatie aangezien onze coach het voor het aanvatten van de match nog had laten weten.”

“Onze secretaris moest maandag naar het bondsparket. De tuchtcommissie zou er dan ook zijn om een beslissing te nemen. Normaal gezien zouden we dan op maandagavond weten wat het verdict is. En helaas moeten we de halve finale dus opnieuw spelen.”

Finale tegen Roeselare B

Als ze die finale spelen, is dat zondag 1 april om 15 uur tegen Roeselare B dat in tweede nationale speelt. “Het zijn altijd leuke wedstrijden tegen Bevo, beide ploegen kennen elkaar. Vorig seizoen, als we beide nog in derde speelden, waren het vaak spannende wedstrijden waar de kansen 50-50 waren. Ik vermoed dat we wel aan elkaar gewaagd zijn.”

“Maar het zal knokken worden. In het begin van het seizoen is onze eerste setter, Elise Desmet, uitgevallen wegens zwangerschap. Onze andere setter, Nanou Vandaele, heeft het goed overgenomen. Jammer genoeg is Nanou op eindejaarsreis tijdens de bekerfinale en zullen we het moeten doen met onze setter ad-interim, Amber De Coessemaeker. Amber is nooit setter geweest maar kan wel op veel ervaring als speelster rekenen.” (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier