Divo B kan titel pakken met eigen kweek

Margot Herreman. (foto CLY)
Redactie KW

Damesvolleybalclub Divo B kan kampioen worden in derde provinciale. Het geloof is er, bij de coach en zijn speelsters. Het mooie is ook dat alle speelsters ‘eigen kweek’ zijn. De jeugdwerking is bij Divo B essentieel.

“Meisjes met talent kunnen bij ons doorgroeien, en dat weten ze”, zegt trainer Peter Devos. “Kampioen spelen met eigen talent is niet alleen mooi voor de speelsters, maar ook voor het bestuur, dat op die manier zijn beleid beloond ziet.”

Maar zover is het nog niet: met nog vier wedstrijden te gaan staat Divo B aan de leiding, met één punt voorsprong op Ruiselede. Zondag speelt de ploeg tegen Kortemark. “Dat is een wedstrijd die we kunnen en moeten winnen”, zegt Devos. “Iedereen is fit, en Kortemark is een ploeg uit de kelder van de rangschikking.”

“Na die wedstrijd volgen nog twee gevaarlijke partijen: tegen de derde in de stand, Dentergem, en de tweede in de stand, Ruiselede. Op 6 april spelen we tegen Dentergem. Een heel cruciale wedstrijd. Gelukkig is dat een thuismatch. We spelen nog twee keer thuis, en dat moet renderen. De overgang naar tweede provinciale moet zeker kunnen. Ik heb er een goed oog in.”

Ook speelster Margot Herreman heeft vertrouwen in de goede afloop van het seizoen: “Dit laten we niet meer uit onze handen glippen.”

Iedereen kampioen

Kampioen spelen is natuurlijk heel fijn, maar promotie kan soms een vergiftigd geschenk zijn. Niet in het geval van Divo B, meent trainer Devos.

Ik ben ervan overtuigd dat deze groep in tweede een goede middenmotor kan zijn. Er wordt niet onmiddellijk gedacht aan versterking, maar als die er komt, zijn het allemaal meisjes uit de jeugdreeksen. Vergeet niet dat de belofteploeg van Divo B ook kampioen speelt. Dat wil zeggen dat er ook daar talent zit. Het zou natuurlijk heel mooi zijn als alle meisjes van Divo B dit jaar kampioen zouden spelen.” (CLY)

Zondag 24 maart om 15 uur: Kortemark – Divo B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier