Deroey-Colson helpen Koekelkoren-Van Walle aan laatste kwalificatiekans voor Olympische Spelen: “Alleen mits winst in Scheveningen nog naar Tokio”

Dennis Deroey en Martijn Colson vormen al enkele jaren een succesvol beachduo. In 2018 kroonden ze zich in Knokke-Heist nog tot Belgisch kampioen.© (Foto VDB)
Dennis Deroey en Martijn Colson vormen al enkele jaren een succesvol beachduo. In 2018 kroonden ze zich in Knokke-Heist nog tot Belgisch kampioen.© (Foto VDB)
Redactie KW

De Belgian Beach Boys of de nationale ploeg beachvolleybal verzekerde zich het afgelopen weekend in Oostenrijk met een topvijfplaats van een stek in het ultieme kwalificatietornooi dat eind juni in het Nederlandse Scheveningen plaatsvindt. Met dank aan Knack-speler Dennis Deroey, die een duo vormt met Martijn Colson.

In het internationale beachvolleybal worden er momenteel tornooien georganiseerd om de allerlaatste tickets voor de Olympische Spelen in Tokio toe te kennen. Van Belgische kant heeft het professionele beachduo Dries Koekelkoren-Tom Van Walle nog altijd de ambitie om deel te nemen aan het olympische beachtornooi.

“Als duo kan je een ticket krijgen als je een voldoende hoge plaats hebt in de wereldranking. Daarnaast worden er ook nog tickets toegekend via landenwedstrijden in de Continental Cup. Elk land stuurt daarvoor twee duo’s uit. Naast Koekelkoren-Van Walle vormde ikzelf met Martijn Colson het tweede duo”, vat de 33-jarige Dennis Deroey van Knack Volley samen. Het duo Deroey-Colson zijn de Belgische beachkampioenen van 2018.

“In Oostenrijk kreeg de top vijf een ticket voor het laatste kwalificatietornooi in het Nederlandse Scheveningen, waar alleen het winnende land een extra beachduo naar Tokio kan afvaardigen. Koekelkoren-Van Walle, die al enkele seizoenen professioneel bezig zijn in het beachvolleybal, staan niet hoog genoeg staan op de wereldranglijst en kunnen alleen nog via winst in Scheveningen naar Tokio.”

Slottornooi

België won afgelopen weekend in Oostenrijk de eerste partij met 1-2 van Frankrijk na inleidend 2-0 verlies van Deroey-Colson, waarna Koekelkoren-Van Walle gelijkstelden om ook de bellematch te winnen.

Oostenrijk won 2-0 van België, waar eerst Deroey-Colson met 24-22, 22-24 en 19-17 of met het kleinste verschil verloren en Koekelkoren-Van Walle een 2-0-nederlaag leden.

In de kwartfinale waren de Belgian Beach Boys duidelijk te sterk voor Servië, want beide duo’s wonnen hun match in twee sets makkelijk. Meteen was het ticket voor het slottornooi in Scheveningen op zak. In de halve finale waren de Poolse duo’s dan weer te sterk met een 2-0-nederlaag van Deroey-Colson en een verlies in drie sets van Koekelkoren/Van Walle. “Het was toch een unieke ervaring, want het was een hoogstaand tornooi”, aldus Deroey. Het duo voegde zich ondertussen weer bij de Red Dragons. (RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.