Derby tussen Izegems Volley Team en Merlo Lendelede is ook topper

Jasper Vanwynsberghe van Izegems Volley Team. © RV
Redactie KW

Zaterdag staan Izegems Volley Team en Merlo Lendelede tegenover elkaar, respectievelijk de derde en vierde in Promo 2, waar de topploegen dicht bij elkaar aanleunen. Daarnaast is het ook een derby én kwamen de spelers van het huidige IVT drie jaar geleden over van Lendelede.

“Lendelede is al altijd een sterk team geweest. Zij staan ten slotte ook maar net na ons waardoor het bij hen ook wel eens van moeten is. We hebben vernomen dat daar blessures zijn waar we hopelijk ons voordeel kunnen uit halen”, opent de 28-jarige opposite Jasper Vanwynsberghe uit Ingelmunster die aan zijn derde seizoen toe is bij Izegem. Daarvoor speelde hij bij Lendelede. “De kansen op de overwinning schatten we gelijk in waar wij op het einde hopelijk de bovenhand nemen. Net als ons is Lendelede ook een sterk team. Dit kan je ook zien aan hun resultaten en plaats in het klassement.”

Een derby die heel wat extra spanning met zich meebrengt voor beide ploegen. “Iedereen weet dat het tegen onze vorige club is waardoor we wel extra gemotiveerd zijn. Extra spanning is verdeeld. Ondertussen zijn we al drie jaar aangesloten bij Izegem en is Lendelede een ploeg waarvan we willen winnen. Tot op heden is dit al altijd gelukt.”

Gemengde gevoelens

Over de resultaten dit seizoen zijn er gemengde gevoelens bij IVT. “Het niveau van de competitie hangt dicht bij elkaar, zeker bovenaan”, weet Jasper. “Hierdoor hebben we al wedstrijden die we op papier hadden moeten winnen verloren. Onze laatste matchen sloten we telkens af met winst wat wel een positief gevoel geeft binnen de ploeg.”

Bovendien is er nog niets verloren en kunnen de Izegemnaren zelfs nog aanspraak maken op de titel. “Doordat het klassement zo bijeen staat is de eerste plaats voor verschillende ploegen nog mogelijk, zo ook voor ons. Het is nog een lange terugronde met wedstrijden die het verschil kunnen maken.” (RV)

Zaterdag 10 februari om 20.30 uur: Izegems Volley Team – VT Merlo Lendelede.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier