Derby tussen Damesvolley Waregem en Wevelgem: “De motivatie is heel groot”

Ansofie De Vriese (midden) wil de punten thuis houden tegen Wevelgem. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Zaterdagavond staat in Sporthal De Treffer de derby tussen Damesvolley Waregem en Davo Wevelgem op de kalender. De ploeg van kapitein Ansofie De Vriese verloor vorig weekend van Elckerlyc Zwevezele met 1-3. Waregem blijft op een voorlopige vijfde plaats.

“Zwevezele is zo een beetje ons zwart beest”, doet Ansofie haar verhaal. “We acteerden wel niet op ons niveau. Zwevezele deed dit echter ook niet maar was toch beter. We moeten vooral kijken naar onszelf, we waren niet goed genoeg. We maakten te veel onnodige fouten. We liepen constant achter de feiten aan. Dit was al de derde confrontatie dit seizoen met Zwevezele, na een voor de beker en ook een voor de competitie die telkens in 3-2 beslecht werden in ons nadeel. Maar dit was de minste prestatie. De ontgoocheling was dan ook heel groot.”

Thuisvoordeel

Dit weekend wacht met Davo Wevelgem de tiende in de stand. “Dit is nog nooit een gemakkelijke wedstrijd geweest. Er is altijd dat derbygevoel”, gaat Ansofie voort. “Dit is altijd een speciale confrontatie tegen een ploeg met een sterke opslagdruk. Wij hebben natuurlijk het thuisvoordeel. We moeten het nu wel stellen zonder Fien Schroeder, die toch een gevestigde waarde was geworden met haar aanvallend vermogen. Margaux Augustijns is vervangen door Anouk Beelprez, en dat is zeker geen verzwakking.”

“Met daarna nog Kerdavo Avelgem en Lede krijgen we tegenstanders die op papier haalbaar zijn. Maar daar gaan we zeker niet vanuit. We zijn alvast nog heel gemotiveerd om het seizoen op een mooie manier af te sluiten. Ook volgend seizoen blijft de ploeg grotendeels samen”, besluit Ansofie De Vriese.

Zaterdag 23 maart om 20 uur, De Treffer: Damesvolley Waregem – Davo Wevelgem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier