Decospan VT Menen haalt met Simon Plaskie (20) ambitieus toptalent binnen

Simon Plaskie verdedigt voor minstens één seizoen de kleuren van Menen.© (foto www.volleymenen.be)
Simon Plaskie verdedigt voor minstens één seizoen de kleuren van Menen.© (foto www.volleymenen.be)
Redactie KW

De eerste inkomende transfer van het seizoen van volleybalclub Decospan VT Menen is niet de minste want voor een speler als Simon Plaskie stonden verschillende topclubs in de rij. De 20-jarige Antwerpenaar liet zich overtuigen door coach Frank Depestele en speelt komend seizoen bij zijn boezemvrienden Seppe Rotty en Kobe Brems.

Simon Plaskie kreeg zijn opleiding in de volleybalschool waar ook Seppe Rotty en Kobe Brems verbleven. “Ik deelde zelfs een paar jaar dezelfde kamer op internaat met Rotty”, zegt de nieuwkomer van Decospan. “Met Kobe Brems groeide ik op in Breendonk want we woonden op een boogscheut van mekaar. Bij voetbalclub Puurs hebben we drie jaar samen ‘gesjot’ vooraleer we de volleybalschoenen aantrokken. Maar voor alle duidelijkheid: Rotty en Brems zijn niet de reden waarom ik voor Menen koos.”

“Ik probeer vriendschap en topsport gescheiden te houden want anders maak je vroeg of laat de foute keuzes. Mijn beste vrienden Gilles Vandecaveye en Wout D’Heer volleyballen volgend seizoen bij respectievelijk Gent en Aalst en toch koos ik niet voor een van die clubs”, benadrukt Plaskie. “Menen is voor mij dé ideale club om hogerop te geraken en ik voelde tijdens de gesprekken enorm veel vertrouwen van coach Frank Depestele. Wat hij zei, klonk ook zeer oprecht.”

Young Red Dragons

De enthousiaste aanvaller blijft volgend seizoen wel in Gent wonen. Zou de cultuurshock te groot zijn mocht hij in de grensstad een stekje hebben? “Dat denk ik niet maar ik ben gewoon zeer graag in de Oost-Vlaamse studentenstad. Mijn sociale leven ligt daar en dat wil ik niet zomaar opgeven. Seppe Rotty zal er trouwens ook vaak verblijven en zo kunnen we ook vanuit Gent carpoolen naar de trainingen.”

Bij Decospan Menen tekende Plaskie een overeenkomst voor één seizoen. Waar liggen zijn sportieve ambities? “In eerste instantie wil ik mij bewijzen bij mijn nieuwe club. Ik zal er alles aan doen om hier in topvorm aan de voorbereiding te starten maar aangezien ik in september nog met de Young Red Dragons een WK-U21 speel in Italië en Bulgarije, zal dat wel geen probleem vormen. Natuurlijk hoop ik op een basisplaats bij Menen maar ik zal die nog moeten verdienen ook. In die zin is er wel druk maar ik ervaar die niet als een negatieve factor. Integendeel.”

Concurrent van Deroo

Op langere termijn droomt Plaskie van een buitenlands avontuur en van een selectie bij de Red Dragons. “Dat kan misschien wat pretentieus klinken maar ik heb wel vijf jaar op internaat gezeten op de volleybalschool en als investering kan dat wel tellen. Het is dus ergens normaal dat ik ook het maximum uit mijn volleyloopbaan wil halen.”

“Al besef ik wel dat ik nog heel wat geduld zal moeten oefenen. Bij de Red Dragons is er enorm veel concurrentie op de hoekpositie met onder meer Deroo en Rousseaux. In de eerste drie à vier jaar zie ik daar geen plekje vrijkomen. Maar ondertussen probeer ik mij op clubniveau in de kijker te spelen en werk ik na de zomer mijn laatste groot toernooi af met de Young Red Dragons.” (MP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.