Davo Wevelgem B op zucht van titel in Promo 2

Het team van Davo Wevelgem B. (foto ELD) © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Zondagmorgen staat het burenduel tussen VT Gullegem B en Davo Wevelgem B op de kalender. De ploeg van kapitein Loes Van Tieghem kan de titel al ruiken. Met slechts één verliespartij is Davo B bezig aan een indrukwekkend seizoen in Promo 2.

“We waren het seizoen begonnen zonder verwachtingen”, vertelt de 28-jarige Wevelgemse. “Als je dan halfweg de campagne nog altijd foutloos bent, begin je al eens na te denken over de titel. Daarna is het dan iedere wedstrijd van moeten, willen we de ranglijst blijven aanvoeren. En op één verloren wedstrijd na, op het veld van Sijos Menen, lieten we ons niet meer betrappen op fouten. Ook tegen VT Gullegem B is het dit weekend een belangrijke match. In de heenronde werd het 3-0, maar dat is nog geen garantie op succes. Iedereen is er alvast op gebrand de punten mee richting Wevelgem te nemen in dit burenduel.”

“Zelf ben ik vooral meer bezig met de teamprestatie als kapitein. Overleggen en bijsturen, in samenspraak met de coach is mijn taak. Ook volgend seizoen, indien we kampioen spelen, zullen we een competitieve ploeg op de mat kunnen brengen. De ploeg blijft hoofdzakelijk samen. Enkel de twee dames die er voor het seizoen bijkwamen, vertrekken. Negen speelsters blijven en er zullen wellicht enkele bijkomen”, weet Loes te melden.

Spannende weken

Zij begon met volleybal bij de jongens van Marke-Webis Wevelgem om dan de overstap te maken naar Davo Wevelgem. “Ik maakte al promoties mee, maar dit zou mijn eerste titel kunnen worden. Slagen we er in om het laken naar ons toe te trekken tegen Gullegem, dan kunnen we volgend weekend op het veld van Damesvolley Waregem de titel pakken. Maar zover zijn we uiteraard nog niet. Het worden nog enkele spannende weken”, besluit Loes Van Tieghem.

Zondag 7 april om 11 uur: VT Gullegem B – Davo Wevelgem B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier