Damesvolley Waregem B ontvangt hekkensluiter Bidavo Bissegem B: “Geen sprake van onderschatting”

Coach Koen Minnaert tussen zijn speelsters. (foto ELD)
Redactie KW

In Promo 2 ontvangt Damesvolley Waregem B zaterdagnamiddag hekkensluiter Bidavo Bissegem B. Coach Koen Minnaert stoomt zijn piepjong team klaar voor het grote werk.

Met een zevende plaats in de rangschikking doen de meisjes van coach Koen Minnaert het niet onaardig in Promo 2. Tegen Beveren-Leie BVC A en Divo Ingelmunster A kon alvast gewonnen worden. “We zijn een team met vooral opkomende jeugd”, vertelt de 50-jarige Oudenaardist. “Zelfs mijn meest ervaren speelsters zijn nog bitter jong. Het zijn stuk voor stuk talenten die nog heel veel groeimarche hebben. Enkele kloppen zelfs al op de deur van de eerste ploeg. Als je weet dat mijn libero amper 15 jaar is…”

Haalbare kaart

“Toch trokken we in enkele wedstrijden al aan het langste eind. Tegen Beveren-Leie, waarvan we met 3-0 wonnen, acteerden we heel goed, net als tegen Ingelmunster met 1-3. Tegen Lendelede, waar 1 speelster het verschil maakte, zat er minstens een puntje in. Beaphar Poperinge A en Sportiva Langemark waren dan weer telkens met 3-0 te sterk.”

Dit weekend ontvangt Waregem met Bissegem B de ploeg die uitgeschakeld werd door Waregem A voor de Beker van West-Vlaanderen. “Dat zou normaliter een haalbare kaart moeten zijn, afgaande van het klassement”, gaat Koen verder. “Toch zal van onderschatting geen sprake zijn, want tegen onze A-ploeg boden ze aardig wat weerwerk. Voor dit soort duels kan ik mijn groep heel goed oppeppen. Ze genieten van het spelletje, en als je op deze leeftijd al op dit niveau iets kan neerzetten… dat is al iets, hé.” (lacht)

“Dit seizoen zal de middenmoot een mooi resultaat zijn. Voor de top hebben we geen ervaring en lengte genoeg. De meisjes klaarstomen is de opdracht. Zo is mijn libero Manon Onraedt (15) een heel groot talent. Net als Romy Vroman (14). Haar lengte en sprongkracht zijn maar enkele sterke troeven. We moeten er over waken dat ze zich niet kapot trainen.”

Entourage

Koen ruilde na 15 jaar Oudenaarde, waar hij heren, maar hoofdzakelijk dames coachte, in voor Damesvolley Waregem. “Dit is nu mijn achtste jaar bij Waregem”, gaat de succescoach verder.

“In die jaren loodste ik de A-ploeg van derde naar eerste provinciale. Met de tweede ploeg was dat van vierde naar tweede provinciale. Mooie resultaten denk ik met hoofdzakelijk eigen jeugd. Met Benoit Cornette, coach van de eerste ploeg, vorm ik een goed team. We staan elkaar bij in onze wedstrijden. Het doel met deze talenten? De bedoeling is om naar de nationale reeksen te promoveren. Dat is de ambitie. De kwaliteit en entourage zijn daar alvast voor aanwezig”, aldus Koen Minnaert.

(EL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.