Club van voorzitter Yves Chanterie treft club van dochter Irene: “Voorspelling doen is onmogelijk”

“Als voorzitter én vader ben ik heel blij dat Irene volgend seizoen opnieuw de kleuren van Damesvolley Waregem zal verdedigen”, zegt Yves Chanterie. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Zaterdagavond staat in Sporthal De Treffer het duel tussen Damesvolley Waregem en Elckerlyc Zwevezele op de kalender. Dat is ook het duel tussen Yves Chanterie, voorzitter van Waregem, en zijn dochter Irene, speelster van Zwevezele.

Eerder dit seizoen eindigde de competitiewedstrijd tussen de vijfde en de vierde in de stand op 3-2. In de kwartfinale voor de Beker van West-Vlaanderen Nationaal enkele weken terug eindigde de partij op… 2-3. Telkens in het voordeel van Zwevezele.

Ook nu belooft het een spannende confrontatie te worden. “Beide ploegen kennen elkaar al van in de Promo 1 reeks. Zwevezele ging één seizoen eerder over naar Nationale 3. Toen al eindigden de wedstrijden in 3-2 of 2-3”, vertelt Yves Chanterie (54).

Lastige start

“Telkens zijn dit mooie wedstrijden waarin je uiteraard het liefst aan het langste eind trekt. Momenteel is het Zwevezele dat telkens net iets sterker is. Maar wij als promovendus zijn heel tevreden met een voorlopige vijfde plaats. Al zal een zesde plaats in de afrekening iets meer realistischer zijn. Hier hadden we op voorhand voor getekend. We kunnen tot dusver terugblikken op een stabiel seizoen. We hadden een lastige start tegen de drie titelkandidaten. Dat was even slikken maar we maakten progressie en lieten ondertussen al mooie resultaten noteren.”

Topdrieplaats

“Wij hoopten op een topdrieplaats tot onze eerste setter uitviel”, pikt dochter Irene (24), die bij Elckerlyc Zwevezele speelt, in. “Met een jongere setter werden de ambities bijgesteld tot de middenmoot. Maar Nanou Vandaele doet het heel goed waardoor de vierde plaats nog altijd realistisch is. We willen nu nog een mooi einde breien aan ons seizoen. Voor de beker plaatsten we ons vorig weekend ten nadele van VKt Torhout A (N2)”, glundert Irene.

“Dit weekend keer ik als geboren en getogen Waregemse terug naar de club waar ik tot twee seizoenen geleden altijd al speelde. Dat heeft toch altijd extra pigment. Het is sowieso altijd een speciale wedstrijd tussen beide ploegen, maar in De Treffer terugkeren is nog iets anders. Ik ken de zaal als speelster en als coach bij Waregem. Het zal met een gezonde dosis stress zijn dat ik de wedstrijd zal aanvatten. We kruisten dit seizoen al twee keer de degens met elkaar. De eerste maal gaf me toch de meeste stress. Je weet echter dat een duel tegen Waregem garant staat voor mooi volleybal. Het zal een match vol sfeer worden waar we gebrand zijn te winnen. Maar tegen Waregem kan je dat nooit op voorhand zeggen.”

Thuiskomen

“Ik kan tot nu tevreden terugblikken op mijn seizoen, al blijf ik kritisch voor mezelf. Ik wil nog altijd bijleren, maar ik heb nood aan iets anders (na twee seizoenen Zwevezele keert Irene terug naar Waregem, red.). De afstand begon te wegen”, gaat ze verder. “De files, en daardoor te laat komen: het vergt veel energie en tijd. Toen coach Benoit Cornette me contacteerde om terug te keren heb ik niet lang getwijfeld. Waregem is ook supergoed bezig en de klik met de speelsters is er nog. Damesvolley Waregem is voor mij thuiskomen, maar Zwevezele is mijn tweede thuis geworden.”

“Ik ben heel tevreden dat ik door Irene Zwevezele beter heb leren kennen”, pikt vader Yves opnieuw in. “Ook zij hebben een schitterde werking. Als voorzitter heb ik alleen maar waardering voor wat Zwevezele doet. Maar als voorzitter én vader ben ik heel blij dat Irene opnieuw de kleuren van Damesvolley Waregem zal verdedigen. Ze is ook heel belangrijk in onze jeugdwerking. We tellen drie ploegjes in de bekerfinales van West-Vlaanderen en staan eerste in de Champions League.”

“We kunnen tot dusver terugblikken op een stabiel seizoen”

“Dit is een werk van jaren”, gaat Irene verder. Vanaf de volleybalschool zijn we met een heel team dat zijn schouders hieronder zet. Mijn aandeel is dit helpen ondersteunen als jeugdcoördinator. Ik coach ook de U13 A en B. Voor het eerst doe ik nu ook dames. Het is een heel gedreven groep. De stappen die ze zetten, daar haal ik energie uit. Hogerop als coach? Het liefst wil ik de jeugd blijven beter maken, dit is mijn ding. Ik verwacht discipline en zich aan de afspraken houden. Daar streven we naar.”

Zaterdag 16 maart om 20 uur: Damesvolley Waregem – Elckerlyc Zwevezele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier