Broers Doise spelen samen bij Roepovo B: “Samen volleyballen schept een extra band”

Lars Doise. (foto DB) © David Beerlandt
Redactie KW

Broers Lars en Twan Doise spelen voor het eerst in hun carrière samen in de ploeg bij Roepovo B. Na een stroef begin van het seizoen lijken de Poperingenaars klaar om een opmars in te zetten.

De 21-jarige Lars Doise moest de match van vorig weekend tegen Doskom Moorslede missen door een hoogrisicocontact. “Ik trainde op vrijdag nog mee met de ploeg, en ben vooral blij dat ik negatief testte”, klinkt de Poperingenaar opgelucht.

“Het zou toch bijzonder onaangenaam geweest zijn als de match door mij uitgesteld moest worden. Belangrijk is dat het vizier nu weer volop op het sportieve kan gericht worden. We trekken zaterdag naar Torhout voor de match tegen Rembert, een ploeg die ik zelf moeilijk kan inschatten maar gezien ze vierde staan in het klassement mogen zij gerust als favoriet aan de match beginnen. Bij ons liep het in het seizoensbegin wat stroef, maar op training voel ik dat het niveau van ons spel in stijgende lijn gaat. We wonnen eind vorige maand ook tegen Ingelmunster voor de beker, altijd een mooie extra om een ronde verder te bekeren.”

Bijna met drie broers

De B-ploeg van Roepovo Poperinge telt enkele doorgeschoven jongeren in de kern, onder wie Twan Doise, de jongere broer van Lars. “Bijna waren we met drie broers in de ploeg want ook Raf, de tweelingbroer van Twan, was bij ons aan het seizoen begonnen. Enkele weken geleden heeft Raf echter beslist om de schoenen aan de haak te hangen. Voor mij is het wel een extra dimensie om samen met mijn broer op de trainingen en de matchen te zijn. We leren mekaar op een andere manier kennen, het schept een extra band tussen ons.”

“Voor mij primeert de sfeer in de ploeg”

Twan Doise maakte een vijftal seizoenen geleden zijn debuut in de seniorreeksen voor de toenmalige C-ploeg van Roepovo. Sinds de samensmelting met de B-ploeg komt hij in Promo 2 uit. “Samen met mijn broer speel ik meestal de reservenmatchen, maar soms ben ik ook invaller in de hoofdmatch. Voor mij primeert de sfeer in de ploeg en het plezier dat we samen maken. Het volleybal is voor mij een mooie uitlaatklep en ik wil het dan ook, zolang het combineerbaar blijft met mijn studies en latere job, zolang mogelijk blijven doen”, besluit Twan die aan zijn schakeljaar industrieel ingenieur in Gent bezig is. (TVI)

Zaterdag 27 november om 14.30 uur: Rembert Torhout C – Roepovo Poperinge B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier