https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Belgisch toptalent Lou Kindt ruilt Maaseik in voor Decospan VT Menen

Lou Kindt (15) in zijn Knack Roeselare-periode, op bezoek bij zijn toekomstige club Decospan Menen.
Lou Kindt (15) in zijn Knack Roeselare-periode, op bezoek bij zijn toekomstige club Decospan Menen.
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Lou Kindt is nog maar 23 jaar, maar desondanks stond hij al op de loonlijst van de Belgische topclubs Aalst, Roeselare én Maaseik. Bij Menen wil hij eindelijk helemaal doorbreken op het hoogste niveau: “Ik zal mij hier kunnen bewijzen als eerste opposite en dat was doorslaggevend in mijn keuze voor deze ploeg.”

Met zijn twee meter en twee centimeter haalt de sportieve cel alvast gestalte binnen in de hoofdaanval. Lou Kindt moet de Bulgaar Trifon Lapkov doen vergeten die als een sneltrein startte bij de grensclub maar al snel ontspoorde omwille van heimwee. Daarvan zal Lou in principe geen last hebben, want de hoofdaanvaller komt oorspronkelijk van Gavere op een half uurtje rijden van Menen.

Topsportschool

En toch kom ik in de grensstad wonen ”, zegt Kindt. “Het wordt wel makkelijker om de familie te bezoeken vanuit Menen dan vanuit Maaseik waar ik de afgelopen twee jaren verbleef. Ik woonde alleen in Limburg terwijl ik hier een huis zal delen met andere spelers van Decospan.”

Lou Kindt werd destijds als supertalent van de topsportschool door Asse-Lennik/Aalst binnengehaald waar Knack Roeselare hem al snel kon wegkapen. Maar daar bleef Kindt vooral in de schaduw van Hendrik Tuerlinckx . Toch heeft hij geen spijt van zijn keuze voor Knack: “Ik heb kunnen samenspelen met goede volleyballers en ook van mijn concurrent Hendrik Tuerlinckx kon ik veel opsteken.”

Stressfractuur

Ietwat onverwacht verkaste Kindt na twee seizoenen naar aartsrivaal Maaseik waar hij met Robert Wojcik kon concurreren voor een basisplek. Maar helaas werd Kindt toen getroffen door een blessure. “Die stressfractuur kwam heel ongelegen. Zeker toen ik herviel heb ik het even moeilijk gehad. Afgelopen jaar lag ik in balans met Jolan Cox maar uiteindelijk heb ik toch niet zoveel kunnen spelen.”

“Bij Menen is het wel de bedoeling dat ik mij kan bewijzen als eerste hoofdaanvaller. Ik had al een paar gesprekken met Frank Depestele en dat voelde wel goed aan. Er waren ook al concrete plannen om naar het buitenland te vertrekken maar de kans die Menen mij bood kon ik niet laten liggen. Ik tekende voor één seizoen en uiteraard hoop ik om hier goed te presteren. Dan zien we wel wat de toekomst brengt.”

Europese campagne

Het is nog onduidelijk of Decospan VT Menen volgend seizoen op het Europese toneel zal verschijnen. De club zoekt nog extra fondsen om de Europese campagne te financieren. “Ik hoop dat het goedkomt en ik heb er ook wel vertrouwen in. Als volleyballer is het leuk om je te kunnen meten met buitenlandse ploegen en het geeft ook extra cachet aan uw seizoen. Een internationale uitdaging houdt je extra scherp en kan je ontwikkeling als speler alleen maar ten goede komen.”

Lou Kindt toont zich ook al ambitieus met Menen. “De competitie is versterkt maar we hopen dat we desondanks weer overal zo ver mogelijk kunnen geraken. Goed presteren in de gewone competitie en in de Beker ook een rol van betekenis spelen zou mooi zijn. Het moet ook mogelijk zijn aangezien Menen in grote lijnen ongewijzigd blijft. Er moet nu nog alleen een extra middenman aangetrokken worden ”, besluit de hoofdaanvaller die sinds donderdag ook aansloot bij de Red Dragons waar hij met Tuerlinckx, Van den Dries en Cox zal concurreren in de hoofdaanval.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.