https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Belgian Beachboys tegen Nederland in kwartfinale

© (Foto VDB)
© (Foto VDB)
Redactie KW

De Belgian Beachboys klopten in het kwalificatietornooi in Den Haag met 1-2 Oekraïne en krijgt vandaag donderdag de Nederlandse beachvolleyduo’s als opponent. Alleen de winnaar van dat kwalificatietornooi naar de OS in Tokio krijgt het laatste Europese ticket. Zestien landen nemen het in dit eindtornooi met elk twee beachduo’s tegen elkaar op. Als de Belgian Beachboys dat ticket veroveren kunnen Dries Koekelkoren/Tom van Walle hun valiezen voor Tokio maken.

Het duo Dennis Deroey/Martijn Colson dat met de Red Dragons het jongste weekend het CEV Golden League tornooi afwerkte in de Kortrijkse Lange Munte werd regelrecht naar de zandbak op het Scheveningse strand gedropt zodat er eigenlijk niet deftig voor het beachvolleybal kon getraind worden want te rappe omschakeling van het indoorvolleybal naar het beachvolleybal. Zij openden de interland tegen het Oekraïnse zandduo Lemelianchyk/Popov. Zowel de eerste set, waarin Oekraine van 4-4 te gemakkelijk naar een 10-5 bonus gingen, er waren teveel misverstanden in receptie bij het Roeselaars/Meense duo, als de tweede beurt waarin de Oekraïners van Belgische onzuiverheden konden profiteren om rap 8-3 voor te komen waren Deroey/Colson constant op achtervolgen aangewezen. Daarbij konden zij op de eerste set na, waarin nog naar 11-9 geremonteerd werd, nooit de illusie op deelwinst wekken. De setstanden 21-12 en 21-13 waren illustratief voor het meesterschap van OekraIne.

In de tweede wedstrijd kon het enige Belgische professioneel beachduo Dries Koekelkoren/ Tom van Walle wel hun Oekraïnse opponenten Demysenko/Gladun in twee sets kloppen. Zij openden beide sets het meest overtuigend, sloegen en plaatsten inleidend een 1-5 op het bord en die achterstand konden de Oekraïners nooit meer dichten om 18-21 te verliezen. De tweede beurt ging dan wel gelijk op tot 8-9 maar dan serveerde en sloeg Koekelkoren naar 8-11 en daarvan konden de Oekraïners zich niet meer herstellen. Het werd 12-17 als van Walle met drie servicepunten op rij de 14-21 vorm gaf.

In de beslissende wedstrijd nam het duo Koekelkoren/van Walle het op tegen Lemelianchyk/Popov. De eerste beurt namen de Belgen met 18-21 optie op de kwalificatie voor de kwartfinale. Ook de tweede beurt konden Koekelkoren/van Walle de Oekraïners op afstand houden om met 17-21 de kwartfinale veilig te stellen. Daarin moet het gastland Nederland omzeild worden naar de halve finale. (RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.