Menen stoot door naar kwartfinales Belgische Beker

Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Decospan VT Menen mag zich opmaken voor de kwartfinales van de Belgische Beker. Het klopte een gehavend Borgworm met 3-1. Al moest het bij momenten zwoegen om de zege op zak te steken. Setstanden waren 25-21, 25-19, 22-25 en 25-23.

Na de gewonnen competitiematch in Gent begon Menen zaterdag aan het bekeravontuur tegen reeksgenoot Borgworm. Meteen een verraderlijke opdracht die wel een stuk makkelijker was omdat Lienert Cosemans (ex-Menen) ziek thuis bleef en hoofdaanvaller Abinet licht geblesseerd op de bank bleef.

Luxeproblemen

Bij Decospan stond iedereen wel paraat en dat zorgde voor luxeproblemen bij coach Depestele die in het middencompartiment voor de Deen Andersen koos ten nadele van Dedeyne. Voor het eerst in 19 maanden ook weer volk in de Vauban voor een officiële wedstrijd. Al leverde dat helemaal geen volle zaal op. De fans die er wel waren zagen Decospan moeilijk starten ondanks de personeelsproblemen bij Borgworm.

Bij 5-8 moest Depestele al soelaas zoeken in een time-out en na een outsmash van Plaskie bij 16-18 waren de Meense zorgen nog niet van de baan. Toch zou de thuisploeg beter gaan acteren en ging het bij Borgworm minder vlot dan voordien. Het blok van Lankinen en Andersen leverde de thuisploeg de setwinst op.

Een heel ander verhaal na de kampwissel waarin de bezoekers al door hun tandvlees leken te zitten. De vroege time-out bij 7-2 zorgde niet voor het gewenste beterschap. Borgworm onderging de wet van de sterkste en bij 17-9 kreeg Vanneste speelgelegenheid, Plaskie mocht gaan uitblazen. Uiteraard gaf Decospan de riante voorsprong niet meer weg.

Buit leek binnen

De buit leek al binnen maar dat was buiten de bezoekers gerekend die in set drie weer vinnig tussen de lijnen kwamen. Kindt kegelde de bal tot twee keer toe buiten: 6-10 en een time-out bij Menen. De heropleving kwam maar traag op gang omdat Menen zich op teveel opslagmissers liet betrappen. Bij 18-22 zat de thuisploeg in wel erg vieze papieren maar de ingevallen Libert pompte nog wat hoop in het team met een winnende opslag: 20-22. Kaunisto trok de set voor de Luikenaars toch binnen.

Toch wel een domper voor Menen dat na een ace van Fafchamps weer moest achtervolgen (2-4). De grensploeg was nu wel helemaal wakkergeschud: het vizier van Rotty stond weer op scherp en Andersen blokte de 11-7 op de bordjes. En toch herviel Decospan in de slordigheden van voorheen. Depestele greep bij 14-14 drastisch in: setter Lankinen naar de kant voor Brems maar het bleef ook na die wissel harken: 17-19. Menen kwam weer op voorsprong na een punt van Rotty en een outsmash van Felicissimo, de mokerslag van Rotty van aan de opslaglijn bracht de stand op 23-21. Menen al bibberend toch nog naar de matchwinst.

Volgende week volgt de echte waardemeter voor Menen want dan komt Aalst op bezoek. De Ajuinen zijn gevoelig versterkt en zouden wel eens kunnen meedoen voor de prijzen. Het bekeravontuur voor Menen gaat later verder tegen Roeselare. Tenzij de jongens van Steven Vanmedegael zich laten verrassen in Zoersel al houdt niemand daar rekening mee.

(MPM/Foto MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.