Balti Kortrijk in bekerfinale: “We hopen de dubbel te pakken”

Thomas Maelfait, kapitein Balt Kortrijk Spurs B, (foto EL) © ELD
Redactie KW

Zondagnamiddag staat in het teken van de West-Vlaamse beker het duel tussen Balti Kortrijk Spurs B en Ooivo Ooigem op de kalender. De Spurs zijn torenhoog favoriet.

“Van onderschatting zal echter geen sprake zijn”, vertelt Balti-kapitein Thomas Maelfait. “Het blijft een goeie ploeg waar we het in de competitie heel moeilijk tegen hadden op hun veld in een stampvolle zaal. Met onze kwaliteiten haalden we het uiteindelijk.”

“Dat we eerste zouden staan in deze fase van de competitie hadden we niet meteen verwacht. Vorig jaar eindigden we vierde, nu terug de top vijf halen zou mooi zijn. Midden deze campagne staan we eerste. Dan denk je, top drie moet haalbaar zijn, maar we mogen toch een beetje dromen van het kampioenschap. Al moet iedere match gespeeld worden natuurlijk. Onze sterkte? Dat is de vriendschap die er is tussen de spelers”, gaat de 23-jarige Desselgemnaar verder. “We komen met z’n allen heel goed overeen, wat zich vertaalt in de resultaten. Dit maakt van ons een topteam in Promo 1. De twee nieuwe spelers werden meteen goed opgenomen in de groep en zijn basisspeler. Met onze reserven staan we nu ook tweede, wat wil zeggen dat we voor iedere positie een dubbele bezetting hebben. Bij een vervanging is er dus geen verzwakking. Vorig jaar hadden we vier geblesseerde spelers, nu voorlopig nog niemand. Als kapitein van de ploeg vind ik het belangrijk dat we vrienden op en naast het veld zijn. Ik zorg er dan ook voor dat er na de wedstrijd samen iets gedronken wordt en dat er al eens een activiteit is. Ik sta in mijn rol echter niet boven de andere spelers.”

Dromen van nationale

“Dit is nu mijn vijfde jaar als Balti-speler, twee jaar bij de eerste en nu mijn derde jaar bij de tweede ploeg. We dromen momenteel van volleybal in Nationale 3. Er zal al veel moeten mislopen indien we daar niet zouden in slagen. De dubbel blijft de ultieme droom”, besluit Thomas Mailfait. (Eddy Lippens)

Zondag 18 februari om 14.30 uur, sportcampus Lange Munte: Balti Kortrijk Spurs B – Ooivo Ooigem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier