Avelgem staat voor Zuid-West-Vlaamse clash met Davo: “Met twee zeges op een rij zijn we stilaan uit de gevarenzone geraakt”

Kerdavo Avelgem staat voor een belangrijke confrontatie tegen Davo Wevelgem. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Zondagavond staat het Zuid-West-Vlaamse duel tussen Kerdavo Avelgem A en Davo Wevelgem A op de kalender. Winst betekent voor Avelgem een flinke stap richting behoudt.

Kerdavo Avelgem boekte twee zeges op een rij. Tegen Eevoc Ertvelde-Evergem werd het vorige week 3-2 (25/20, 19/25, 25/16, 22/25, 18/16). “Toch zat er meer in”, vertelt Annelies Baston, die sinds de jaarwisseling deel uitmaakt van de ploeg.

“Achteraf gezien zaten de drie punten er zeker in. Maar met twee zeges op een rij werken we ons stilaan uit de gevarenzone. Winst tegen Davo Wevelgem dit weekend zou perfect zijn. We weten dat dit een héél belangrijke confrontatie is, net als de wedstrijd twee weken later tegen Lede.”

Leuk weerzien

“Wevelgem wordt voor mij een leuk weerzien met coach Frédérik Carrein. Ik ken er ook nog een aantal speelsters van bij Bidavo Bissegem. Dat zorgt toch altijd voor iets extra’s”, aldus Annelies.

“Nadat ik een pauze inlaste in mijn volleybalcarrière door onder meer de geboorte van mijn kindje, was ik opnieuw recreatief begonnen”, gaat de 29-jarige inwoonster uit Eke-Nazareth verder. “Toen Kerdavo aan mijn mouw trok, ben ik sinds oktober sporadisch beginnen meetrainen. Ze zochten meer aanvalskracht. Het triggerde me dat heel wat ex-Bidavo speelsters bij Kerdavo aanwezig zijn. Na Nieuwjaar heb ik me volledig aangesloten bij de ploeg. Ik mag best tevreden zijn met mijn spelniveau, maar ik ben toch kritisch naar mezelf toe. Ik ben niet snel content.”

“Ondertussen heeft de club een speciaal plaatsje veroverd in mijn hart. Het is wel niet de bedoeling dat ik ook nog volgend seizoen actief blijf. Ik wil een half jaar alles geven voor de ploeg, maar de combinatie met m’n gezinsleven deed me beslissen om te stoppen na deze campagne”, laat Annelies weten.

“We wonnen nu twee van de vier vooropgestelde wedstrijden op rij. Tegen Wevelgem en Lede moeten we de zes punten pakken.”

Zondag 3 maart om 18.30 uur, sporthal Ter Muncken: Kerdavo Avelgem A – Davo Wevelgem A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier