Alle volleybalcompetities worden stopgezet

Geen volleybalwedstrijden meer dit seizoen, niet bij de seniors en niet bij de jeugd. © foto Bart
Redactie KW

In overleg tussen Volley Belgium, dat zaterdag al de volleybalcompetitie in heren Liga A stopzette, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd beslist om alle competities op Belgisch grondgebied met onmiddellijke ingang stop te zetten voor de rest van het seizoen 2019-2020.

Dat betekent dus dat ook de nog alle geplande organisaties meteen geannuleerd worden, dit zowel voor de seniorreeksen als de jeugd. Tegen 31 maart zal er een beslissing volgen over het al of niet toekennen van eventuele kampioenstitels of dalers in alle reeksen en over het al of niet invoeren van de voor volgend seizoen voorziene reeksherindeling. Ook de verdeling van Europese tickets in samenspraak met de beide Liga’s wordt dan beslist.

Die beslissing wordt genomen omdat de gezondheid van spelers en speelsters, fans en trainers, vrijwilligers en officials nooit in gevaar mag gebracht worden.

Met betrekking tot de opstart van het Belgian Beach circuit (voorzien in de maand mei) zal later gecommuniceerd worden. (RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.