Aalst knikkert Menen uit de Beker

Menen ligt na één bekerronde al uit de Belgische Beker. Het verloor van Aalst met 1-3. Setstanden waren 25-16, 17-25, 18-25 en 14-25

© MPM

De wedstrijd tegen Aalst kondigde zich vooraf als zeer moeilijk aan. Menen verloor de voorbije seizoenen 7 van de 9 partijen tegen de Ajuinen en het kende uiteraard ook een zeer manke voorbereiding door de vele coronabesmettingen. Er kon amper op volle sterkte getraind worden. Bij Aalst kennen ze een ondermaats seizoensbegin maar hun nipte nederlaag tegen Maaseik afgelopen weekend gaf de Oost-Vlamingen toch hoop om de bekerconfrontatie in Menen tot een goed eind te brengen.

Frank Depestele kon geen beroep doen op Dedeyne en Ver Eecke maar desondanks schoot Menen bijzonder goed uit te startblokken. Aalst faalde receptioneel en Decospan kon daarvan optimaal profiteren. Na de 19-16 haalde Vanneste uit van aan de opslaglijn. Maar het spelbeeld zou helemaal kantelen vanaf het tweede spel met Aalst dat nu wel opslagdruk kon creëren terwijl Menen als een kaartenhuisje in mekaar viel.

Rustig uitspelen

De onderbrekingen door corona hadden duidelijk invloed op het spel van de thuisploeg. Aalst hoefde het gaspedaal zelfs niet in te drukken om vanaf set twee telkens op voorsprong te komen en het rustig uit te spelen. Menen mist zo de kans op een halve finale tegen Maaseik.

Zaterdag speelt Menen weer in eigen zaal maar dan wel opnieuw in competitieverband. Gent komt dan op bezoek. Begin deze maand won Decospan nog in de Edugo Arena met 1-3 na een zeer lastige partij. Maar de match wordt vooral herinnerd als de wedstrijd waarin een handvol Menenspelers een coronabesmetting opliepen. (MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.