Zulte Waregem wint fluitend van STVV en plaatst zich voor kwartfinale Beker van België

© belga
Redactie KW

Een vroege rode kaart, gevolgd door een snelle goal zette Zulte Waregem al vroeg op rozen tegen Sint-Truiden. Na de pauze zetten Govea, met zijn tweede, en Bruno de puntjes helemaal op de i. Probleemloze kwalificatie voor de ‘Boeren’, die zaterdag het in eigen huis oppermachtige AA Gent bekampen.

Francky Dury gunde doelman Eike Bansen en rechtsback Sandy Walsh nog eens speelminuten, maar miste de in de competitiematch tegen Eupen uitgevallen Deschacht (schouderluxatie) en Baudry (hersenschudding). Zo startte ook Marco Bürki nog eens in de basis.

Uitsluiting Garcia

Essevee startte met veel goesting. Nadat Bruno al eens Schmidt had getest, mocht Björdal alleen op de goalie af. Garcia zag geen andere oplossing dan de Noor neer te trekken: na acht minuten moesten de bezoekers al met zijn tienen verder. Dat brak hen al snel zuur op: na een mooie aanval schotelde Björdal Govea de 1-0 op een dienblaadje voor.

Zo wachtte de discipelen van de Limburgse interimcoach Nicky Hayen een lastige avond. Essevee beperkte zich tot rustig veldoverwicht, maar kwam er af en toe snedig uit, onder meer via Bruno en Larin, maar Schmidt stond pal. Veel meer kansen creëerde Essevee niet, omdat de bezoekers massaal terug plooiden. Tot ze er vlak voor rust even uit kwamen, maar Thibault De Smet (broer van thuisspeler Mathieu) slaagde er niet in Suzuki te bereiken.

Zulte Waregem wint fluitend van STVV en plaatst zich voor kwartfinale Beker van België
© BELGA

Na de rust ging Zulte Waregem op zoek naar meer zekerheid: Larin prikte net naast, luttele minuten later was het toch raak en duwde Govea zijn tweede van de avond binnen. De veer van de bezoekers brak: Larin stuurde de ingevallen Oberlin diep, Bruno tikte de rebound tegen de touwen. Aan de overzijde was Eike Bansen tevreden dat Acolatse hem toch even op de proef stelde. Het was de epiloog van een partij die er nooit één was. Binnen twee weken speelt Zulte Waregem de kwartfinale.

Zulte Waregem: Bansen, Mensah (69′ De Smet), Bürki, Pletinckx, Walsh, Marcq, Seck, Bruno, Björdal (54′ Zarandia), Govea (66′ Oberlin) en Larin.

Sint-Truiden: Schmidt, Garcia, Botaka, Sankhon (17′ Durkin), Suzuki (66′ Acolatse), Asamoah, Mmaee, Janssens, Ito, De Smet (46′ Colombatto) en Goncalves.

Doelpunt: 13′ en 57′ Govea 1-0 en 2-0, 72′ Bruno 30.

Rood: 8′ Garcia.

Geel: 9′ Janssens, 18′ Suzuki, 37′ Mmaee, 56′ Marcq.