WS Bellegem mist titel en moet nu promoveren via eindronde: “We gaan er een lap op geven”

Dave Van Mol krijgt met WS Bellegem nieuwe kans om te promoveren. © VDB
Alfons Vandewynckele
Alfons Vandewynckele Medewerker KW

WS Bellegem liet vorige week de kans liggen om een gooi te doen naar de titel. De groen-witten slaagden er niet in om Dentergem op eigen veld te vloeren, bleven op een 1-1 gelijkspel steken. Vorig weekend lieten de groenhemden Kuurne B het gelag betalen. Omdat ook Moorsele B en Jong Helkijn aan de winnende hand bleven, krijgt Bellegem een herkansing via de eindronde.

WS Bellegem is heel zeker nog niet uitgeblust. De jongens van het trainersduo Dave Van Mol-Lander Vermeulen gingen vorig weekend met 1-3 winnen op het veld van FCE Kuurne B. Daarmee kroonde Bellegem zich tot winnaar van de derde periode en beginnen de groenhemden zondag aan de eindronde met een thuismatch tegen JV Lo-Reninge. WS Bellegem weet trouwens niet meer wat verliezen is. De laatste nederlaag, 2-4 op eigen veld tegen de latere kampioen Jong Helkijn, dateert van eind oktober vorig jaar. Daarna zette Bellegem een indrukwekkende 54 op 60 neer.

Met de vlam in de pijp trekt WS Bellegem naar de eindronde. Eerste tegenstander is JV Lo-Reninge. “Een volslagen onbekende”, reageert T1 Dave Van Mol. “Daarom hoeven we nog niet met dichtgeknepen billen aan de aftrap te komen. Vóór de lottrekking ging mijn voorkeur uit naar een ploeg uit een andere reeks. Op dat vlak werd ik op mijn wenken bediend. Wat Lo-Reninge in huis heeft, zullen we aan den lijve moeten ondervinden. Maar zoals we momenteel aan het spelen zijn, hoeven we niemand te vrezen. En niet onbelangrijk, we spelen voor eigen volk. Als we onze eerste wedstrijd winnend afsluiten, moeten we op donderdag 9 mei op verplaatsing naar de winnaar van het duel EG Gistel-SV Wevelgem City B.”

Tweede zit

“Of de goesting voldoende aanwezig is om te promoveren naar derde? Daar moet je niet aan twijfelen. Toen we twee weken geleden tegen Dentergem de klus niet konden afmaken en de titel aan onze neus zagen voorbijgaan, was de ontgoocheling bijzonder groot. Zowel bij bestuur, trainers en spelers. We krijgen nu een tweede zit aangeboden, moeten die met beide handen grijpen. Trouwens, hoeveel keer als voetballer krijg je de gelegenheid om te promoveren? We zijn er nog niet, maar we gaan er in ieder geval een lap op geven”, besluit Dave Van Mol.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier