Vrouwen KSV Bredene ongeslagen naar kampioenstitel: “Teamgeest is belangrijkste”

(foto ACR)
Redactie KW

Met 6-1-winst tegen FDW Merkem B verzekerden de vrouwen van KSV Bredene zich van de titel in Interfederale A, na een ongeslagen reeks van negentien keer winst en slechts twee gelijke spelen. “We gaan volgend seizoen in eerste nationale zeker niet voor een ticket heen en terug. Integendeel.”

Het was zaterdag een zonnige dag en veel supporters waren op post. Een ideaal scenario voor de vrouwen van KSV Bredene om kampioen te spelen, onder leiding van het trainersduo Karim Stockx en Andy Vanhulle. “Voor Andy en mezelf is het onze eerste titel. Na toch wel een prachtig seizoen”, glundert Karim terwijl hij een fles bubbels ontkurkt. “Voor aanvang behoorden we tot de vijf favorieten voor de titel. Je moet het nog altijd doen. De groep heeft van halfweg juli tot nu fantastisch werk geleverd. Er waren weinig afwezigheden. We hebben het met onze volledige kern gedaan. De titel op deze voorlaatste speeldag is meer dan verdiend.”

Teamgeest

De spelersgroep vormt volgens de coach een goede mix van inzet, doorzettingsvermogen, jong geweld en mensen met ervaring. “De teamgeest is het allerbelangrijkste. Die kwam er eigenlijk al op onze teambuilding tijdens de voorbereiding. Met daarnaast het feit dat we een spits hebben die fenomenale statistieken kan voorleggen.”

Stockx verwijst naar Machteld Vandenbroucke. De aanvalster uit Lichtervelde vond in de kampioenenmatch twee keer de weg naar doel. Haar totaal komt hiermee op maar liefst 58 doelpunten in 28 wedstrijden. Niemand doet beter in het nationale voetbal, ook niet bij de mannen. Op bezoek bij Leeuw Brocum (0-13) tekende Machteld zelfs voor tien goals.

Het trainersduo Stockx-Vanhulle blijft volgend seizoen, net zoals een groot deel van de spelerskern. “We zijn nog op zoek naar gerichte versterkingen. Er is al de komst van de 20-jarige Marith Decabooter van Club Brugge. Zij is iemand met ervaring. We zouden er nog graag twee speelsters bij hebben. We zien wel hoe het verloopt. We hebben er alle vertrouwen in.”

“We zijn nog op zoek naar gerichte versterkingen”

“We gaan in eerste nationale proberen een stabiel seizoen te draaien, het eerste jaar goed overleven. Andy en ikzelf kennen die reeks goed. Ik zat er vier, vijf jaar met Zwevezele. Andy met Merkem en Club Brugge. De doelstelling zou zijn om in de middenmoot mee te draaien. Al wat meer is zullen we er graag bijnemen. We willen in de eerste plaats genieten. Voor veel dames is het hun eerste stap in eerste nationale.”

Lisa Bruneel uit Brugge heeft reeds acht jaar ervaring met die reeks, drie seizoenen bij KAA Gent Ladies, ervoor vijf jaar met Zulte Waregem. Dit seizoen maakte ze de overstap naar Bredene. “De doelstelling is bereikt”, glimlacht ze. “We wilden zo hoog mogelijk eindigen, al moesten we in de aanvangsfase nog wat inschatten hoe goed de tegenstanders waren. Na de heenronde werd duidelijk waar we naartoe wilden: de titel. Die is er nu en dat is fantastisch”, vindt de 27-jarige middenveldster die er werd bijgehaald voor haar ervaring.

“Ik heb dat toch geprobeerd. Vooral om de ploeg te coachen. Uiteindelijk is het het team dat het nog altijd moet doen. We zijn met een twintigtal speelsters. We vormen een collectief geheel met dames van diverse leeftijden. Maar we amuseren ons rot. Ook naast het veld proberen we zoveel mogelijk het plezier op te zoeken.”

Zonder verlies

Lisa heeft ondertussen haar contract bij de kustploeg verlengd. “Ik zocht het voetbalplezier toch wel wat terug. Ik heb dat bij Bredene gevonden. Er is nu de stap naar eerste nationale, op een heel mooi niveau. Ik ken die reeks uit het verleden. Ook daar moeten we de kat uit de boom kijken. Zien hoe we ons daar kunnen aanpassen. We moeten zeker voor het behoud gaan om dan eventueel ook daar stappen te zetten.”

Voor de kampioenenploeg wacht zaterdagavond de laatste wedstrijd van het seizoen, op bezoek bij Eendracht Mazenzele Opwijk. “Het zou mooi zijn als deze competitie zonder verlies zouden kunnen afsluiten”, besluit trainer Karim Stockx. (Alain Creytens)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier