Tessa Wullaert kijkt uit naar duel tegen Spanje en bevestigt vertrek bij Fortuna Sittard: “Financiële kwestie”

Tessa Wullaert verlaat na dit seizoen Fortuna Sittard. © Belga

Sterspeelster Tessa Wullaert keek dinsdag met veel zin vooruit naar de eerste EK-kwalificatiewedstrijd van de Red Flames, vrijdag in Leuven tegen wereldkampioen Spanje. De topschutter aller tijden van de Flames is bovendien in topvorm. Tien dagen geleden scoorde ze voor haar club Fortuna Sittard nog zeven goals in een match. “Ik blijf focussen op doelpunten maken”, zei ze op de persbabbel in Tubeke.

Wullaert had overigens nog een nieuwtje te melden. Haar vertrek bij Fortuna Sittard staat vast. Het budget bij de Nederlandse eersteklasser daalt volgend seizoen drastisch. “Het is dus een financiële kwestie”, stelde de aanvalster. “Veel meer wil ik er niet over zeggen. Mijn makelaar is er mee bezig. Ik focus op goals.” Een terugkeer naar België ligt alvast niet op tafel.

Duel tegen Spanje

Wullaert wilde focussen op het duel van vrijdag tegen Spanje. “Ik hou van hun stijl”, gaf ze aan. “Ze proberen echt goed voetbal te brengen. De speelsters spelen bijna allemaal bij Real Madrid of Barcelona. Ze kennen elkaar goed en dat zie je. Hun spel is gericht op de korte combinatie, een andere aanpak dan de meeste toplanden. We hebben veel respect voor hen, maar ook niet te veel.”

“Er zal voor ons niet zo veel veranderen, denk ik. Net als in de Nations League-duels tegen Engeland en Nederland zullen we veel moeten verdedigen”, analyseerde ze. “En hopelijk kunnen we Spanje pijn doen met onze snelheid. Daar moeten we op focussen. Misschien volgt dan weer een goed resultaat. Die overwinningen in de Nations League hebben ervoor gezorgd dat de lat hoger komt te liggen. De wedstrijd van vrijdag is een mooie uitdaging en een goede leerschool. We moeten er in geloven. Ik voel me alvast goed. Ik wil blijven goals maken en assists geven. Dat is mijn job.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier