Supportersclub voor Dames Essevee

Rechts Maxim Himpe, midden Nick Devos en links Arne Verbauwhede. © (Foto GF)
Redactie KW

De damesploeg van SV Zulte Waregem maakte vorig seizoen haar opwachting in de hoogste vrouwenvoetbalafdeling. Een seizoen na hun debuut zullen ze elke wedstrijd worden aangemoedigd door Supportersclub Dames Essevee, die zijn oorsprong kent in café De Halve Maan in Waregem.

De vrouwen van Essevee strandden vorig seizoen op een negende plaats in de reguliere competitie. Ze eindigden met zeven punten net boven Charleroi, die laatste werd. Het deed beter in Play-off 2, waar het de derde plek behaalde. Met de toevoeging van een supportersclub willen ze het Waregemse vrouwenvoetbal op de kaart zetten. “Ons eerste seizoen in de Scooore Super League was voor ons een kennismaking met het hoogste niveau en dat ging gepaard met enkele knappe resultaten”, vertelt voorzitter Steven Beulque. “Met de komst van ‘Supportersclub Dames Essevee’ krijgen de dames nu ook de aandacht en steun die zij verdienen.”

Maxim Himpe, Nick Devos en Arne Verbauwhede kwamen met het initiatief om een aanhang te creëren. “We willen graag de familie, vrienden en supporters van de speelsters een platform geven”, vertelt Maxim. “Zodra het seizoen start organiseren we de verplaatsingen naar uitwedstrijden en verschillende events om het vrouwenvoetbal toegankelijker te maken.”

Mensen die zich willen aansluiten bij Maxim, Nick en Arne kunnen terecht op website van de Essevee-dames, hun Facebookpagina of hun Instagram. “Door onze nauwe band en het enthousiasme is de opstart erg vlot verlopen. We hopen nu zoveel mogelijk nieuwe leden warm te maken voor het vrouwenvoetbal bij Essevee”, zegt medeoprichter Arne Verbauwhede.

De eerste competitiewedstrijd van de dames staat gepland op 21 augustus in Aalst. (EC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten