Dameswerking SK Staden moet voor volgend seizoen op zoek naar twee nieuwe trainers

(foto SBR)
Redactie KW

De dameswerking van SK Staden moet voor volgend seizoen op zoek naar twee nieuwe hoofdtrainers. Zowel bij de A-ploeg, die momenteel in de interprovinciale reeks uitkomt, als de C-ploeg (3de provinciale) haken de trainers af om diverse redenen.

“Bij onze A-ploeg was Jade Schockaert tot voor kort onze hoofdcoach”, opent sportief verantwoordelijke Leen Scheldeman. “Er komt echter een zwangerschap aan voor haar waardoor ze per direct stopte om geen risico’s te nemen. Hiervoor is een tijdelijke oplossing gevonden. Diego Carron, papa van onze speelster Delphine, zal ons depanneren tot het einde van deze campagne. Daarna gaat hij terug aan de slag bij vierdeprovincialer Zillebeke, die één jaar geschorst was van competitie. Ook voor de C-ploeg moeten we op zoek naar een vervanger voor Armin Anousheh. Hij verhuist immers over enkele maanden naar Tenerife.”

Wedijveren

Moeten de coaches een bepaald profiel hebben? “Enig probleem voor de A-trainer is dat we nu nog niet weten in welke reeks we straks zullen uitkomen. Staden staat momenteel laatste in de interprovinciale reeks, maar Diego gaat proberen om in de laatste 8 matchen alsnog de achterstand van 5 punten te overbruggen. Lukt dit niet, dan nog blijft de nieuwe sportieve baas van de ploeg een heel gemotiveerde ploeg hebben. Bij de C’s, zeg maar de oudjes, die spelen in derde provinciale primeert de sfeer en gezelligheid, alhoewel we nu ook al enkele jaren constant aan de top meedraaien. Ook nu is dit weer het verhaal en is het wedijveren met Heule en Vlamertinge om het kampioenschap. Na de rechtstreekse duels over enkele weken zullen we wellicht meer weten, maar ook hier blijft de groep intact.” Wie zich geroepen voelt voor een van de beide functies van hoofdcoach bij dames Staden, kan zich aanmelden via brecht.seys@acerta.be of via leenscheldeman@telenet.be (SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier