Bij Merkem FWDM A ontbreekt het wat aan geluk

Kapitein Sofie Huyghebaert. © VDB
Redactie KW

Merkem FWDM A verloor vorig weekend met 2-1 van Club Brugge B en staat op vier speeldagen voor het einde van de competitie op de elfde plaats. Vrijdagavond komt AA Gent B op bezoek.

FWDM A won nog maar twee keer sinds de winterstop en heeft nog zes punten nodig om zeker te zijn van het behoud. “Zoals ieder seizoen kenden we na Nieuwjaar een terugval”, opent kapitein Sofie Huyghebaert het gesprek.

Studenten en blessures

“Januari en februari zijn voor ons altijd maanden met heel wat speelsters die nog studeren. Bovendien hadden we ook nog te kampen met langdurige blessures van enkele basisspeelsters en doordat we geen al te brede kern hebben, is dat moeilijk om op te vangen. De laatste weken krijgen sommige jongeren daardoor meer speelkansen. Ze doen meer dan hun best, maar missen nog de ervaring die de afwezige speelsters wel hebben. Frustrerend is ook dat het de laatste weken bij ons meestal een net niet verhaal is. We spelen wel goede wedstrijden, maar het geluk dat we vóór de winterstop kenden, is er nu niet. Zoals vorige week op Brugge waar we de 0-2 scoren maar die werd onterecht afgekeurd, terwijl zij even later net voor de rust de gelijkmaker lukken.”

“Door die terugval halen we in de laatste vier wedstrijden best nog een zestal punten om in de veilige zone te blijven. Vrijdagavond spelen we tegen Gent B en het is de bedoeling om het hen zo moeilijk mogelijk te maken. We hebben op Brugge een goede referentiewedstrijd gespeeld en dat moet ons het nodige vertrouwen geven voor de komende opdrachten. Daarna spelen we nog thuis tegen Alken en Mons die beide achter ons staan en op papier haalbare wedstrijden zijn”, aldus nog Sofie.

Mooi afscheid

“De tweede ploeg heeft zich ondertussen in interprovinciale naar een veilige zone gevoetbald en nu is het nog efkes alles inzetten op de A-ploeg zodat beide ploegen de competitie zonder zorgen kunnen afsluiten. Dat zou voor mij ook een mooi afscheid zijn, want na twintig jaar Famkes heb ik besloten om na dit seizoen te stoppen met voetballen”, besluit Sofie Huyghebaert. (PB)

Vrijdag 12 april om 20.30 uur: FWDM A – KAA Gent B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier