Voetbalcompetitie in eerste nationale nu ook stil gelegd tot en met 8 november

De clubs in eerste nationale waren zelf vragende partij om tijdelijk niet meer te moeten voetballen, deze middag ging de KBVB in op die vraag. Er wordt nu tot en met 8 november niet gevoetbald. Dat betekent meteen ook dat de derby tussen Mandel United en Winkel Sport van komende zondag niet plaatsvindt. R. Knokke FC moest normaal de verplaatsing naar Dender maken.

Geen duel tussen Dhondt en Voskanian dit weekend, de competitie – en dus ook de derby – wordt uitgesteld. © VDB

De KBVB heeft vanmiddag binnen de Crisiscel waarin alle entiteiten van het Belgische voetbal zijn vertegenwoordigd en na het contacteren van verschillende overheidsinstanties en op advies van de Medische Commissie van de KBVB beslist om de competitie in eerste nationale op te schorten tot en met een weekend van 7-8 november.

Ook geen bekervoetbal dames

Bij de dames wordt voetbal in eerste en tweede nationale afdeling ook tot die datum opgeschort. De ronde van de Beker van België voor dames voorzien op 31 oktober 2020 wordt uitgesteld naar een latere datum.

De KBVB wenst nog mee te geven dat er intussen blijvend overleg plaatsvindt met de bevoegde overheden en dat er tevens verder gewerkt wordt aan verschillende protocollen die het – van zodra dit op een veilige en goed georganiseerde manier kan gebeuren – mogelijk moet maken om de Women Super League te kunnen verderzetten, en de competitie van eerste nationale zo snel mogelijk te kunnen heropstarten. Ook hoopt de KBVB op een heropstart van de andere competities in het nationale amateurvoetbal en -futsal.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.