VKW Vleteren presenteert eerste Warandecup

We zien staand Raf Dejonghe, Jens Vanoplynes, Jorn Woets en Emiel Sercu. Onderaan Stan Coene.
Redactie KW

Het voetbalseizoen loopt op zijn einde en dus is het stilaan tijd voor de jaarlijkse zomertornooien. Op hemelvaartdag 9 mei vanaf 9 uur is er op de terreinen van VKW Vleteren de eerste editie van De Warandecup.

Een van de initiatiefnemers is Emiel Sercu (26). Hij is kapitein bij de eerste ploeg. Die ploeg verloor vorig weekend de derby tegen SK Elverdinge met 0-2. Er volgen nog twee wedstrijden, tegen Dosko Beveren en KSV De Ruiter. Een verlengd verblijf in derde lijkt 99 procent zeker.

“Volgend seizoen vertrekken een pak spelers bij de club. Met de blijvers wilden we graag iets organiseren”, zegt Emiel. “Aangezien we zelf graag meedoen aan de zomertornooien, dachten we om dit ook te doen in Vleteren. We hebben er de accommodatie voor en het bestuur steunde ons meteen. Samen met Jorn Woets, Jens Coene, Stan Coene, Raf Dejonghe, Jens Van Oplynes organiseer ik de Warandecup. Dit is genoemd naar ons voetbalcomplex De Warande. De Warandecup is voor ons een manier om de amikaliteit van onze club weer voorop te stellen. We willen het woelige seizoen met een positieve noot afsluiten.”

Prijzenpot

Er is plaats voor 32 teams. “Voor de eerste keer zullen we dit aantal misschien niet bereiken, maar met 24 teams kunnen we zeker leven. Het zijn wedstrijden van vijf tegen vijf met een doelman, en iedere ploeg is zeker van vijf matchen. De inschrijving bedraagt 75 euro per team, inclusief drankkaart. Voor de top drie voorzien we geldprijzen: 250 euro voor de winnaar, 150 euro voor de tweede en 75 euro voor de derde. Er is ook een zuipbeker, waarbij je een bak Westvleteren kan winnen. Naast het voetbal voorzien we ambiance met een dj. Er is een bar en je kan iets eten. We bidden alvast voor stralend weer, want dat zal natuurlijk een belangrijke factor zijn.”

Inschrijving is definitief na overschrijving op rekeningnummer BE42 7512 0706 7354, met vermelding van de teamnaam. (API)

Meer info: volg VKW Vleteren op Facebook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier