Vandergunst (KSV Diksmuide) is trots én gretig

Robbe Vandergunst. (foto a-KW)
Redactie KW

Na de titel van het A-team deed ook de Diksmuidse B-ploeg nog tot het absolute slot mee voor de promotie. Penalty’s tegen Jong Male beslisten er echter anders over. Toch mogen Robbe Vandergunst en co trots op hun seizoen terugblikken.

“Dat verlies was voor de hele groep een enorme ontgoocheling”, zegt Vandergunst. “Vooral omdat wij honderdtwintig minuten lang de best voetballende ploeg waren en zij gekomen waren om de wedstrijd met penalty’s te winnen. Toch hebben zowel de A- als B-ploeg er een prachtig seizoen op zitten. Het B-team maakte na een moeilijke eerste seizoenshelft het seizoen goed via een knappe terugronde.”

Het afsluiten met de derde periodetitel doet ook het beste vermoeden voor de toekomst van Diksmuide B. “Diksmuide heeft een goede jeugdacademie en zal op die manier altijd een zeer goed talententeam kunnen opstellen. Wel zijn er heel wat jongens die Diksmuide verlaten, maar er zijn ook nieuwkomers en jongeren die doorschuiven. Zelf zal ik vast onderdeel van de A-kern worden.”

Vandergunst maakte dit seizoen ook al behoorlijk wat minuten met de A-ploeg. “Over het algemeen ben ik wel tevreden over mijn seizoen. Ik was elke week geselecteerd voor het A-team en stond regelmatig in de basis. Als kapitein van het talententeam kon ik samen met het team een sterke tweede seizoenshelft met een eindronde bekronen. Ik kon zowel in het A-team als bij het talententeam ook regelmatig mijn doelpuntje meepikken. Toch hadden het wat meer basisplaatsen in het A-team mogen zijn.”

Meer minuten

Misschien krijgt de 20-jarige student leerkracht LO volgend seizoen nog wat meer speelminuten bij de A-ploeg in de nationale reeksen.

“Dat hoop ik. Ik zal er alvast alles aan doen om fit aan de voorbereiding te beginnen. Bij elke kans die ik krijg, zal ik het beste van mezelf geven. Ik kijk ernaar uit om in derde amateurklasse aan de slag te gaan.” (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier